Temerrüte düşen kiracı için İcra mahkemesinden gün verdiler.
Merhabalar,
Haziran, Temmuz Kiraları için İcra dairesinden Örnek1 ve Örnek13 formlarını doldurup, "Haciz ve Tahliye" istemiyle kiracıya ihtar gönderdim. 30 günlük süreyi fazlasıyla aştı ve temerrüte düştü.
İcra mahkemesine başvurdum, gün verdiler.
- İcra dairesinden ilgili dosyamı mahkeme günü mahkemeye nasıl getirteceğim?
- Bana tavsiye edeceğiniz izlemem gereken bir yol var mı? (amacım hızlıca tahliye ettirmek)
- İcra dairesine herhangi bir kira yatmadı, bununla ilgili bir evrak alıp, mahkeme günü getirmem gerekir mi?
- Hakim banka hareket kayıtlarını isteyebilir mi? (kiracı bankaya yatırmış mı diye bakıp, emin olmak için)
- Kiracım davaya gelmezse ne olur?
Teşekkür ediyorum...
Re: Temerrüte düşen kiracı için İcra mahkemesinden gün verdiler.
Alıntı:
emiman rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Haziran, Temmuz Kiraları için İcra dairesinden Örnek1 ve Örnek13 formlarını doldurup, "Haciz ve Tahliye" istemiyle kiracıya ihtar gönderdim. 30 günlük süreyi fazlasıyla aştı ve temerrüte düştü.
İcra mahkemesine başvurdum, gün verdiler.
- İcra dairesinden ilgili dosyamı mahkeme günü mahkemeye nasıl getirteceğim?
- Bana tavsiye edeceğiniz izlemem gereken bir yol var mı? (amacım hızlıca tahliye ettirmek)
- İcra dairesine herhangi bir kira yatmadı, bununla ilgili bir evrak alıp, mahkeme günü getirmem gerekir mi?
- Hakim banka hareket kayıtlarını isteyebilir mi? (kiracı bankaya yatırmış mı diye bakıp, emin olmak için)
- Kiracım davaya gelmezse ne olur?
Teşekkür ediyorum...
Dosyanızı siz değil hakim icra dairesine yazacağı müzekkere ile getirtecek.
Hızlı tahliye için bir yol önermek mümkün değil.Ama ilk celsede dosyaya para yatmadığı görülürse tahminimce tahliye kararı verilebilir.
İcra dosyasına bakan hakim dosyaya para yatmadığını görecektir.Sizin götürmenize gerek yok.Kiracınız kirayı süresi içinde bankaya yatırdığını söylerse
mahkemece bankaya müzekkere yazılarak ilgili ekstrelerin gönderilmesi istenir.
Davacı davaya gelmezse mahkeme gıyabında sürer.
Hukuki konularda avukatınızdan yardım almayı unutmayın.