Yurtdışı burs belgeleri hakkında
Merhabalar. Olusturdugunuz bu hukuk sitesi oldukca basarili ve guncel. Tebrik ederim.
Su gunlerde acil olarak cozmem gereken bazi problemlerim var. Italya da Tip egitimi almak icin ugrasiyorum ve bursa "borsa di studio" basvurmam lazim. Italyan universitesindeki yetkililer benden bir dizi belgeler ve bunlarin konsolosluk onayli tercumeleri istediler. Turkiye de bulunmadigim icin bunlari ailem tedarik etmek zorunda ama onlari nasil yonlendirebilecegimi bilemiyorum. Istenen belgeler ve icerikleri:
1) Cekirdek ailenin uyelerinin sayisi, adlari, soyadlari, dogum tarihleri ve milliyetleri.
2) Bu ailedeki herkesin 2007 yilinda kazandiklari toplam gelirler.(sadece baba gelir sahibiyse digerlerinin geliri olmadigina dair belge)
3) Bu ailedeki herkesin sahip olduklari gayrimenkul-araba-araclar ve ozellikleri.(metrekare veya model,yil) Eger yoksa her uyenin boyle mallara sahip olmadigini gosterir belge.
4) Ailedeki her bir uyenin sahip oldugu banka hesaplari, hisse senetleri vb. Eger yoksa olmadigini gosterir dair belge.
Acikcasi bu belgeleri hangi devlet kurulusundan temin ettirebilirim bilemiyorum. Turk Konsoloslugu'ndan talep ettim fakat bu taleplerimi komik bulup aninda reddettiler. Eger yardimci olursaniz benim egitimime buyuk yarar saglamis olursunuz ve size minnettar kalirim.
Iyi gunler...
Not: Babam SSK emeklisi, annem ev hanimi ve kardesim ogrencidir.
Re: Yardim: Yurtdisi burs belgeleri hakkinda
Merhaba,
Ailenizle ilgili olan bilgilerin yer aldigi resmi evrak "vukuatli nufus kayit ornegi" dir. Bunu herhangi bir nüfus müdürlügünden alabilirsiniz. Babanizin ya da annenizin alma yetkisi var midir bilemiyorum ama muhtemelen zorluk cikarmadan vereceklerdir. Yalniz bir noktaya dikkat edin, iki tane vukuatli nufus kayit ornegi var ve bir tanesi daha detayli. Sizin ihtiyaciniz olan bu detayli belge. Icinde kardesleriniz anne babaniz ve bagli bulunduklari sosyal guvenlik kurumlari da var, digerinde ise yok.
Yurt disina verilecek belgelerde "apostil" kasesini isteyebilirler. Apostil, bir cesit resmi mühür, kaymakamlik binasinda bunu ucretsiz ve fazla sira beklemeden yapiyorlar. Yerinizde olsam riske atmaz bu apostiliye de butun evraklarima vurdururdum.
Diger belgelerle ilgili birsey diyemem. Babaniz emekli maasi aliyorsa, SSK ya gidip maasiyla ilgili bordro gibi birsey alabilir, acikcasi bilemiyorum. Eh diger belgeler de sanirim noter onayli fotokopilerle italyan mercilere sunulabilir.
Simdiden basarilar dilerim.
Re: Yurtdışı burs belgeleri hakkında
yanit verdiginiz icin cok tesekkur ederim. diger belgeler konusunda fikir belirterek yardimci olabilecek arkadaslari bekliyorum.
iyi gunler...