Re: Bağımsız bölümde tadilat
evet dr ahmet bey mevzuya hakim olduğunuz yazılarınızdan belli oluyor.doğru kat mülkiyeti ana yapıyı koruyacaksınız diyor. dış görünüşü değiştiremezsiniz.ve buna göre kapı da yani kapı girişini de değiştiremez veya başka yerden kapı açamazsınız.
statik yapıyı bozmadan evin içinde bazı tadilatlara müsade var ama bu durum sizin anlttığınızdan anladığımız kadarıyla dikine değil enine yapılanma.nisbeten tolere edilebilir.zira ilerde olabilecek sorun bizzat sizi ilgilendirecek.
ben kendime göre bazı şeyleri paylaşayım.pencereyi büyüttünüz. aslında yapmanız gereken tadilat projesi ile durumu belediyeye bildirdiniz.belediye imar mevzuataına göre müsade vermez.genelde.yapınnın statiği değişmese bile cam pencere oranları bellidir.ikincisi kapı değişikliğini zaten sizde biliyorsunuz.yapı denetim de bu da mümkün değil.
peki ben bunları yapmak istiyorum derseniz ,yapın kimseye haber vermeden taki biri şikayet edene kadar.ederlerse ne olur belediye gelir hesap yapar .hesap şöyle bu değişiklikle kazandığınız kullanım alanı metre karesini encümenin veya bayındırlığın açıkladığı ceza katsayısı ile çarpar ve size bir ceza keser.vede aynı eski şekline getirin der.onları ilgilendiren tabiki belediyenin burdan kazancı bir daha ilgilenmezler.taki yeni bir belediye gelir
yolsuz kalırsa açıp defterleri karıştırıp (veya bir şikayet)tekrar size uğrarlar
tekrar bir ceza kesebilirler.bu böyle devam eder.tabiki cezadan sonra eski halıne getirmemişseniz.
veya kimse şikayet etmez kimsede ses çıkarmazsa durumu idare edebilirsinzi.
ama nasıl oluyorsa sizden bunu gören çok hoşuna gidiyor.biri yapmış bende yapayım derse bu böyle sirayet ederse herkes bu sefer sizin yaptığınızı yaparsa burada da bir tehlike var.
diğer taraftan bu iş belediye imar müdürlüğü fen işlerinden sorulur.ilgili mercii orasıdır.tadilat projesini siz dışardan çizdirir,imar md de onaylatırsınız.
hiç tavsiye edilecek bir yol değildir.deşifre olmuş olursunuz.bu yalnız sizi değil diğer toplu yapıya da bağlar yani yapılırken birlik beraberlik ,yeknesak .aynı tip yapı topluluğu olduğu için değişiklik tüm diğer malıkleride bağlayıcıdır.
diğer taraftan manzara için pencere büyütmenin kimseye de zararı yoktur aslında kaldıkı tek katlı villa sınız.
bende sizin yerinizde olsam öyle düşünürdüm.
Re: Bağımsız bölümde tadilat
ilginize ve bilginize müteşekkirim saygılarım :) :)