Aldatma - Boşanma - Şiddet
3 yıllık evliyim ve bir süre önce eşimi aldattım.aldatmadan önceki süreçte eşim uzun süredir çalışmıyordu.uzun süreli olmayan 1 gunluk bir aldatma.sonrasında eşime bunu söyledim.başlarda toparlamaya çalıştık fakat sonrasında eşimden ciddi biçimde şiddet gördüm ve görüyorum.şu an için aldatan taraf olduğumdan gitmek istemiyorum ve eşimi çok seviyorum.eşimin elinde birbirimizle olan bu konu hakkında msn yazışmaları ve mesajlar var.yakın zamanda mahkemeye başvuracağını düşünüyorum ve mahkeme süreci hakkında yardımcı olmanızı istiyorum.çok teşekkürler
Re: Aldatma,Boşanma,Şiddet
oldumu be arkadaşım şimdi nasıl sevgi buu eşinin elindeki yazışmalar mahkemeye sunulursa boşanma gercekleşe bilir eşin hadi boşanmadı unutalım dedi cok cokk ucun zaman lazım yaranın kapanması icin ama izi kapanmaz tabii yanii zor biraz işin sopanın ucuda ortasıda sonuda tutulacak gibi değil anlamışşındır umarım allah hepimizi bu kötü nefislerden korusun zamana bırak bence ilk önce kendi kişiliğini onarmaya çalış yıpranmışşındır.
Medeni kanundan:
I. Zina
MADDE 161.- Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
5 aydır devam ediyoruz.yani şu an mahkemeye gitse,hemen boşanmamıza karar verilecek?
Hemen değil. Zina iddiası öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay içinde açılan davada ispatlanırsa boşanma kararı verilir.
Öğrendikten sonra 6 ay içinde zinaya dayalı dava açmayan taraf bunu affetmiş sayılır.
Tabii zina devam ediyorsa 6 aylık süre işlemez. Ama sona ermiş bir zina öğrendikten 6 ay sonrasına kadar zinaya dayalı boşanma nedeni olabilir.
çok zor bi durum..yanıtladığınız için çok teşekkür ederim
yaptınız hatayı gızlemeyerek cok durust bı sekılde davranmıssınz. belkı gercekten affedılmesı zor bı hata ama tebrık ederım bunu saklamamıs cesur davranmıssınız. umarım altından kalkarsınız ama esınızın guvenını tekrar kazanmanız cok zor olur. oncelıkle onun kaybolan guvenını kazanmaya calısın bence bu kadar sure ıcerısınde bosanma davası acmamıs ıse oda sızı gozden cıkaramıyor demekkı. bosanma davası actıgında sızın bu olaydan sora tekrar bıraraya geldınızı evlılıgınıze kaldıgınız yerden devam ettınızı ıspatlamanızda onem tasıyor.sonucta bu da onun sızı affettıgıne daır bır ısaret.
Aldatma fiilini öğrendikten sonra eşinizin hala sizinle yaşıyor olması sizi affettiğine karinedir. Eğer yeni bir aldatma fiili olmazsa aynı sebepten dava açamayacağını ,açsa da reddedileceğini düşünüyorum. Elindeki yazışmalar öğrendiği tarihten öncesine ait ise ve hala sizinle yaşamaya devam ettiği (affettiği) için delil olma özelliklerini (zina açısından) kaybettiği noktasında yorumum sözkonusudur.
Re: Aldatma - Boşanma - Şiddet
Alıntı:
deryaa rumuzlu üyeden alıntı
3 yıllık evliyim ve bir süre önce eşimi aldattım.aldatmadan önceki süreçte eşim uzun süredir çalışmıyordu.uzun süreli olmayan 1 gunluk bir aldatma.sonrasında eşime bunu söyledim.başlarda toparlamaya çalıştık fakat sonrasında eşimden ciddi biçimde şiddet gördüm ve görüyorum.şu an için aldatan taraf olduğumdan gitmek istemiyorum ve eşimi çok seviyorum.eşimin elinde birbirimizle olan bu konu hakkında msn yazışmaları ve mesajlar var.yakın zamanda mahkemeye başvuracağını düşünüyorum ve mahkeme süreci hakkında yardımcı olmanızı istiyorum.çok teşekkürler
okuyunca şaşıdım hani hep erkekler aldatır ya dürüstlüğünüz güzel bence 1 saatlik bir aldatma dahi olsa güveni yok eder ve gelecektede karşınıza çıkar.yanlış yaptınız ve eşinizin kararlarınada saygı duymalısınız.
Re: Aldatma - Boşanma - Şiddet
Hayatınız bağışlandığı için öncelikle şanslısınız, burası Türkiye malum.
Şiddet gördüm/görüyorum diye sızlanıp durmayın.
Eşinizi "boynuzlanmış erkek" statüsüne oturtuğunuzda kocanızın maruz kaldığı nedir ? Psikolojik şiddet, travma değil midir ?
Güzel fantezi; "bir" günlük olsun, fazla olmasın.