Emlakçı - Evsahibi ve Kira Kontratı Hakkında
Ben direk konuya girmek istiyorum. 2007 Yılının temmuz ayında ev tuttum emlakçıdan kira kontratını imzaladım ev sahibinin imzalaması için emlakçıda kaldı .bende kira kontratı yok şu anda 2008 temmuz ayında ev sahibimle konuştuk benim oturduğum daireyi kızına vereceğini tadilat yapması gerektiğini eğer bende istersem evi bir üst kattaki ona ait daireye taşımamı önerdi bende sorun istemediğim için kabul ettim.ve üst daireye taşındım 1 aydır binada tadilat var .ve 1hafta önce ev sahibim dairenin kapısıonın eski olduğunu ve çelik kapı takılması için kapıyı söktüreceğini söyledi kabul ettim kapı söküldü ve bidaha takılmadı ve şimdide taktırmayacağını evi boşaltmamı istedi bende karşı çıktım benim elektrik ve suyumu kapattırmakla tehdit ediyo kiraları elden verdiğim içinde kira almadım derim seni attırırım diyor elektrik ve suyunu kestirdimmi mecburen boşaltacağımı söylüyor ne yapabilirim
lütfen yardımcı olun
Re: Emlakçı - Evsahibi ve Kira Kontratı Hakkında
yeni sözleşme yaptınız mı? yapmadıysanız eskisinin süresiz uzaması sözkonusu. kapı halen yoksa en iyisi ev sahibinin ev,n kullanım amacına uygun halde bulundurma borcu vardır.ayıba karşı tekeffül yani. borçlar kanunu 249 ila 252 md okuyun. 3 seçeneğiniz ve ayrıca tazminat talep hakkınız var seçenekler:1-tamir 2-kiranın indirilmesi 3- sözleşmeden dönme veya fesih .
sizin için en yararli seçenek fesih + tazminattır
dava açmanız gerekir sulh hukuk mahkemesine