Evlilik Sitesi ve Üyelik İptalleri
Merhaba,
Benim bir adet evlilik sitem var ve çok ilgi görmekte. Üyelerimizin güvenliği için gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Bunun sonunda niyeti evlilik olmayan yani mesajlarinda cinsel içerikler veya hakaret alay ve rencide edici mesaj gönderen kişilerin ayrıca en az 3 kişi tarafından şikayet edilen kişilerin ücretli üyeliklerini iptal ediyoruz. Tüm bu mesaj ve şikayetlerin ipleri elimizde mevcut
Üyelikleri kapatılan üyeler bizi dava açmakla sürekli tehdit etmekte.
İp adresleri ile bu mesajları mahkemede sunmak yeterli bir ispatmıdır
(Ne yazıkki başka bir ispatı yok)
Bu şekilde açılan bir dava sitenin kapatılmasına veya site yönetiminin tazminat vermesine neden olabilir mi?
Sitemizde üyelik sözleşmesi var ve bu koşullar kati bir şekilde vurgulanıyor sözleşmede üye olabilmek için bu sözleşmeyi online olarak kabul etmek gerekiyor.
Bilgilendirirseniz minnettar olurum.
Saygılar
Re: Evlilik Sitesi ve üyelik iptalleri
Sözleşmeyi ihlal ederek feshine neden olan taraf sonuçlarına katlanır.
Peki ip adresleri ve mesajlar
Veya diğer üyelerden gelen ip adresli şikayetler işte örneğin (Ahlaksiz teklifte bulunuyor, niyeti evlilik değil, evli bu kişi ) gibi şikayetler geçerli deliller midir.
Mahkeme kararı delilleri yeterli bulmazsa sitenin kapatılmasına karar verebilir mi
veya bu kişiye makul bir tazminat vb bişey mi ister
teşekkürler
1 Sorum:
Diyelim ki 1 senelik ücret ödediler, bu arkadaş 15. günde yasakladı. Üye ile süreye bağlı olarak anlaşma yapmış idi. Geri kalan 350 günlük bedeli kişiye iade etmeli mi?
2. Sorum:
Bu arkadaş dava açan şahıslara hakaret içerikli mesajları gönderdiği üyelerle iletişime geçerek misilleme amaccıyla taciz davası açmaya yönlendirebilir mi?
Arkadaşlar halen sorumun tam bir cevabını alamadım.
Yani biri tutup dava açarsa sonuçları ne olur
Çünkü sitemizde düzeyin azalmasını istemiyrouz üyeler birbirini şikayet ediyor. Bizde bunları değerlendiriyoruz. Mesela bir kişiyi 3 kişi şikayet ederse o kişinin üyeliğini kapatıyoruz.
Dava açılırsa nasıl bir sorunla karşılaşırız.
Ayrıca üyelik ücretimiz 20 ytl
Diyelim ki yasaklanan kişi 1 senelik ücret ödemişti, bu arkadaş 15. günde yasaklandı. Üye ile süreye bağlı olarak anlaşma yapmış idiniz. Geri kalan 350 günlük bedeli kişiye iade ediyor musunuz?
Sayın bycprox, illa size atın üyeleri birşey olmaz dememizi mi bekliyorsunuz?
Cevabım son derece net olduğu gibi başınıza gelebilecek en kötü şey 20 YTL.yi geri ödemektir mi demem lazımdı?
Benim öğrenmek istediğim şey bu değil. Kızmanızı anlayamadım .
Benim orda arz ettiğim mahkemede
gelen şikayetleri delil olarak gösterebilirmiyim
Gösterdiğimde şikayetleri bu yeterli bir delil olur mu?
Yoksa katti bir davanın net sonucu beklemek gibi bir niyetim yoktur.
Şikayetten kastım üyelerin birbirini "bu kişinin niyeti evlilik değil" veya "bana msn de küfür etti" gibi şikayetler
bu gibi evlilik sitelerine hala rağbet var mı ?