Demirbaş işlemleri ve sorumluluğu
Merhaba. Bende bir hastanede Taşınır Mal Kayıt Kontrol Yetkilisi olarak görev yapıyordum. Her dürüst memurun başına gelenler malesef benimde başıma geldi. Sorgusuz sualsiz 03/07/2008 tarihinde usülsüzce ve küçük düşürücü bir tavırla görevden aldılar, bakanlık programı şifremi iptal ettiler. İki ay veznede pasif görevde çalıştıktan sonra 08/09/2007 de eski görevimle ilgili tüm demirbaş sayımlarını ve devirlerini 7 gün içinde diğer arkadaşlarıma devrederek başhekimliğe teslim etmem istendi.Aksi halde yasal sürecin başlatılacağı tebliğ edildi.Trafıma yapılan haksız uygulamayı hertürlü sorumluluğu yapılan işlemler gereği başhekimin aldığını ıspatla tutanağı olay günü kendim, daha sonra kullanabileceğim düşüncesi ile tuttum.Bu durumda nasıl bir savunma yapmam gerekir? Mevcut süre içinde bu mümkün olmadığı gibi çalışacağım ortam şifrem bilgisayarım hepsinden muaf bırakıldım. Lütfen en kısa zamanda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: Demirbaş işlemleri ve sorumluluğu
Sizin taşınır kayıt kontrol yetkilisi olarak eksik giriş yaptığınız mı iddia ediliyor iddiayı net bir şekilde yazar mısınız?Ayrıca deponuz dayanıklı taşınırlarla ilgili mi yoksa tüketim malzemeleriyle mi ilgili?
Re: Demirbaş işlemleri ve sorumluluğu
İddia edilen herhangi bir şey yok.Yaptıkları yolsuzlukları ortaya çıkaracağım konusunda birden düştükleri telaş sonrasında yapılan bir baskı ve safdışı bırakma tutumları söz konusu.03.07.08 tarihinde yapılan usülsüz görevden alınış şeklim ve devirlerimi yapmama fırsat verilmemesi sonucu, amirim başhekimimiz durum sonucu, benim işimdeki sorumluluğumu üstlendiğinin farkına yeni varmış olacakki, şu anda bu yazışmalar yapılıyor.( depom dayanıklı taşınırlarla ilgili)