-
Bilgi Edinme Kanunu
Merhaba
Çalıştığım kurumun ilgili web sayfasından "Bilgi Edinme Kanunu" çerçevesinde bir müracaatta bulundum. Tarafıma yapılan cevap yetersiz geldiği için Tekrar aynı yolla sebebini sordum. Ancak yasal sürede yanıt alamadım. Tekrar durumu belirterek ve "sorularıma cevap verilmesi" isteğiyle başvurdum.
Ancak yine gerekli sürede cevap alamadım.
Bu durumda nereye nasıl müracaat edebilirim. Yada dava açma hakkım varmı?
Teşekkür ederim....
-
Re: Bilgi Edinme Kanunu
Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na başvurmanız gerekir.
http://www.basbakanlik.gov.tr/bedk/index.htm
-
teşekkür ederim....
Bir sorum daha olacak?
Buraya başvurduğuım taktirde bir sonuç alabilirmiyim?
Uygulama nasıl işliyor?
Bu konuda fazla bilgim yok...
-
Denemek gerek.
İyi günler...
-
Edinmek istediğiniz bilgi/bilgiler yasanın tarafınıza verilmesini yasakladığı bilgilerden değilse, Kurul'ca talep ettiğiniz bilginin tarafınıza verilmesine (ya da verilmemesine) karar verilir. Karar bilgi talep ettiğiniz kuruma tebliğ edilir ve Kurul kararına istinaden, talep edilen bilgi, 15 gün içerisinde, kurumca tarafınıza verilir.
Kurul'un karar vermesi yaklaşık üç ay sürer.
-
-
Benzer bir durum ile bende karşılaştım, Başbakanlık Bilgi Edinme kuruluna müracaat ettim sonuçta kurul bilgiye erişimime karar verdi. Gereğinin yapılması için kararın bir örneğini bana bir örneğini idareye gönderdi..
Ancak değişen hiç bir şey olmadı. İdare kurul kararına rağmen bilgiye erişimimi sağlamadı..Cevap vermedi.
Sonuç olarak;
Kurul kararına rağmen bilgiye erişimi engelleyen idareye hangi yaptırımlar uygulanabilir.?
-
İlgili kanunu ve yönetmelikte bilgi talebi karşılanmayan kişinin idari yargıya başvurması öngörülmektedir. Bu durumda, bilgi edinme talebinizin reddine dair işlemin iptali için idari yargıda dava açmanız gerekir.
Öte yandan, ilgili Kanun'un 29. maddesinde "Bu Kanunun uygulanmasında ihmâli, kusuru veya kastı bulunan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında, işledikleri fiillerin genel hükümler çerçevesinde ceza kovuşturması gerektirmesi hususu saklı kalmak kaydıyla, tâbi oldukları mevzuatta yer alan disiplin cezaları uygulanır." hükmüne göre, Kurul kararına rağmen bilgi talebinizi karşılamayan görevliler hakkında adli ve idari işlem yapılması için başvuruda bulunabilirsiniz.