Önce boşanmak istemiyordu, şimdi istiyor?
Böyle bir konu daha önce varmı bilmiyorum.. yeni başlıkta açtım...
kardeşim eşinden ayrılmak için dava açtı. karşı tarafta kendisinin durumu iyi olmadığı için avukat talebinde bulundu ve kendisine avukat verildi.. Dava 2 yıldan fazladır sürüyor...kardeşim ayrılmak istiyor ama karşı taraf istemiyor ve hakim karşı tarafın şahitlerinden birisi gelmediği içinde karar vermiyor ( avukatımız öyle diyor)... Ama şimdi kardeşimin kocası ayrılmayı kabul etti. Birde kocası barodan avukat istediği için boşanma davasının süreceğini söylüyormuş. Öyle birşey varmıdır....Boşanmaları çabuklaşır mı...ne yapılması gerekir....
Şimdiden teşekkür ederim...
Re: Önce boşanmak istemiyordu, şimdi istiyor...
Son duruşması da kasım ayında...Acaba bu duruşmada sonuç çıkar mı?
Taraflar velayet ve evliliğin mali konuları hakkında anlaştıysalar (nafaka, tazminat, mal paylaşımı) ve birlikte mahkemeye çıkıp bunu beyan ederlerse işler hızlanabilir.
Bu konulardan en az birinde ihtilaf varsa kusur ve mali durum araştırmasının tamamlanması için eksiklerin giderilmesi gerekir. Ki bu da zaman alır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Taraflar velayet ve evliliğin mali konuları hakkında anlaştıysalar (nafaka, tazminat, mal paylaşımı) ve birlikte mahkemeye çıkıp bunu beyan ederlerse işler hızlanabilir.
Bu konulardan en az birinde ihtilaf varsa kusur ve mali durum araştırmasının tamamlanması için eksiklerin giderilmesi gerekir. Ki bu da zaman alır.
cevap için öncelikle teşekkür ederim...nafaka olayında belki sorun yaşanabilir...kardeşimin 2 çocuğu var ve çocuklar için nafaka istiyor...
Velayeti anneye verilen çocuklar için baba kesinlikle nafaka öder.
Rakam ve çocuklarla görüşme zamanları konusunda uzlaşma sağlanmasını tavsiye ederim.
Eşin kendisi için nafaka ve tazminat talebinin olmamasına şükretmeli.
umarım son mahkemede herşey hallolur
Alıntı:
efendi82 rumuzlu üyeden alıntı
umarım son mahkemede herşey hallolur
Bu dileğinizi bizde çok istiyoruz...
Kardeşimin şahitlerinden birisi bendim diğeride büyük yeğenimdi... biz ifade verdik. ama karşı tarafın şahitlerinden hiçbirisi duruşmalara gelmedi... Avukatımızda davanın uzamasının sebebi budur diyor.. Hakim ayrılma yönünde karar verse bile, karşı tarafın şahitleri dinlenmediği için daha sonra geri dönebilirmiş...Bunun da ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyoruz....
Alıntı:
dehr rumuzlu üyeden alıntı
Bu dileğinizi bizde çok istiyoruz...
Kardeşimin şahitlerinden birisi bendim diğeride büyük yeğenimdi... biz ifade verdik. ama karşı tarafın şahitlerinden hiçbirisi duruşmalara gelmedi... Avukatımızda davanın uzamasının sebebi budur diyor.. Hakim ayrılma yönünde karar verse bile, karşı tarafın şahitleri dinlenmediği için daha sonra geri dönebilirmiş...Bunun da ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyoruz....
Hakim gerek sizin gerekse karşı tarafın şahitlerini dinlemek zorundadır.Eğer şahitler dinlenmeden karar verilecek olursa EKSİK SORUŞTURMA itirazı ile dosyayı yargıtaya gönderirler ve verilen karar bozularak geri gelir.Yani şahitlerin dinlenmemesi BOZMA nedenidir.
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Hakim gerek sizin gerekse karşı tarafın şahitlerini dinlemek zorundadır.Eğer şahitler dinlenmeden karar verilecek olursa EKSİK SORUŞTURMA itirazı ile dosyayı yargıtaya gönderirler ve verilen karar bozularak geri gelir.Yani şahitlerin dinlenmemesi BOZMA nedenidir.
karşı tarafın şahidi duruşmaya gitmesimi yeterlimidir... hakim ifadesini dinlemeden de karar verebilir mi? Ya da "ben hiçbirşey bilmiyorum" gibi birşey demesi davanın bitmesi için yeterlimidir.
Alıntı:
dehr rumuzlu üyeden alıntı
karşı tarafın şahidi duruşmaya gitmesimi yeterlimidir... hakim ifadesini dinlemeden de karar verebilir mi? Ya da "ben hiçbirşey bilmiyorum" gibi birşey demesi davanın bitmesi için yeterlimidir.
Yeterlidir.
Şahit gösterilen kişinin mahkeme huzuruna çıkması gerekir.
Şahitlik yapması şart değildir.