Şirketime Güvendim Başıma Neler Geldi
Merhaba değerli gurup üyeleri ;
Önemli bir konu hakkında acil yardımınızı istiyorum...!
Ben Özel bir şirkette maaşlı çalışan birisiydim. 15 gün önce ayrıldım. Çalıştığım firma sahibi kızı üzerine kurduğu limited şirketi üzerinden ticaret yapıyordu. Son 1 sene işlerinin kötü gitmesinden dolayı şirketi üzerine aldığı şirket çekleri yazıldı. Şirket piyasada çok kötü duruma geldi. Bunun üzerine firma sahibi, bana gelip, şahsım adıma çek karnesi almamı istedi. Adıma alınacak çeklerin hepsini kendisi vadesi geldiği zaman ödeyeceğini söyledi. Bende sıkıntısını gidersin diye kabul ettim. Beni kendisinin çalıştığı bankaya götürdü. Müdürle arası iyi olduğu için hemen hesap açıldı ve 10 gün içinde 25 yapraklı çek karnesi alındı. Bu çek karnesi alındıktan sonra, şirket sahibi kızı olduğu için boş bir kağıda bu bankadan alınan çeklerin numaralarını yazarak, bu çeklerin limited şitket için alındığını, ve bu çeklerin bu firma ve kişiler tarafından ödeneceği, bu konuda herhangi bir problem olursa, tek sorumlunun şirket sahibi kızı ve şirketi işleten babası olduğu yazılı bir yazı aldım. Bu yazının sonuna şirketin kaşesi basıldı ve şirket yetkilisi olarak kızı ve iki şirket çalışanı şahit olarak imzaladı.
Şirketi işleten babası çek karnesini cebine koydu. Ben sanırım 5 yaprak kadar çeke kendi imzamı attım. Sonra geri kalanı için benden habersiz imza kaşem yapılmış ve kalan çeklerde bu imza kaşem ile piyasaya verilmiş.
Şimdi ben işten ayrıldım. Firma battı. Benim çeklerim ne olacak dediğimde ödemeye çalışacağım gibi ucu açık ifadeler kullanılıyor. Çeklerimin hepsinin vadesi geçti. Bir çoğu yazıldı. Hatta icraya ve savcılığa verenler bile olmuş.
Yukarıdaki yaşadıklarıma göre aşağıdaki sorularıma yanıt verirseniz çok sevineceğim. Gerçekten çok zor durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.
1-) Ben çeklerdeki ödeme ve ceza davalarından nasıl kurtulurum ?
2-) Savcılığa gidip elimdeki belgeleri savcıya gösterip şikayetçi olabilirmiyim ? Çeklerin bir çoğunda benim imza kaşem yapılmış ve benden habersiz çekler kesilmiş
3-) Şirketi işleten baba ve şirket sahibi kızı, her çek için icra dairesine gidip borçları üzerine alabiliyorlar mı ? Bu durumda benim ödeme ve ceza konusunda sorumluluğum bitiyor mu ?
Lütfen acil yardım…!
Re: Şirketime Güvendim Başıma Neler Geldi
Alıntı:
efendi82 rumuzlu üyeden alıntı
1-) Ben çeklerdeki ödeme ve ceza davalarından nasıl kurtulurum ?
2-) Savcılığa gidip elimdeki belgeleri savcıya gösterip şikayetçi olabilirmiyim ? Çeklerin bir çoğunda benim imza kaşem yapılmış ve benden habersiz çekler kesilmiş
3-) Şirketi işleten baba ve şirket sahibi kızı, her çek için icra dairesine gidip borçları üzerine alabiliyorlar mı ? Bu durumda benim ödeme ve ceza konusunda sorumluluğum bitiyor mu ?
1-Bu davalardan kurtulamazsınız,acil, bir avukattan yardım alınız.
2-Şikayetçi olabilirsiniz,acil, bir avukattan yardım alınız.
3-Bu durum sizi sorumluluktan kurtarmaz,acil, bir avukattan yardım alınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
1-Bu davalardan kurtulamazsınız,acil, bir avukattan yardım alınız.
2-Şikayetçi olabilirsiniz,acil, bir avukattan yardım alınız.
3-Bu durum sizi sorumluluktan kurtarmaz,acil, bir avukattan yardım alınız. :S
Bu geniş açıklamadan dolayı teşekkürederim inanın çok rahatladım...
İllaki bir avukata gidicem ama şuan maddi olarak pek ii değilim. Genede cevap yazma nezaketi gösterdiğiniz için teşekkürederim. Umarım birazdaha geniş bilgi verebilecek olan arkadaşlar olur.
Sayın Erdoğan bey zaten kısa ve öz bütün cevapları vermiş. Savıclığa şikayette bulunabilirsiniz ancak dava açılsa bile bu sizi çeklerden ötürü oluşan icra takipleri ve sonrasında çıkacak karşılıksız çek keşide etme suçundan hapis cezalarından kurtarmaz. Karşılıksız çıkan çekleri firma sahiplerine ödetmeye çalışın ödemezse yapabileceğiniz birşey yok. Ya siz ödersiniz, yada icra ve çıkacak hapis cezalarına katlanırsınız.
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan bey zaten kısa ve öz bütün cevapları vermiş. Savıclığa şikayette bulunabilirsiniz ancak dava açılsa bile bu sizi çeklerden ötürü oluşan icra takipleri ve sonrasında çıkacak karşılıksız çek keşide etme suçundan hapis cezalarından kurtarmaz. Karşılıksız çıkan çekleri firma sahiplerine ödetmeye çalışın ödemezse yapabileceğiniz birşey yok. Ya siz ödersiniz, yada icra ve çıkacak hapis cezalarına katlanırsınız.
ben yanmışım desenize...
Teşekkürederim yardımlarınız için...
imzalar taklit mi? yoksa imzanın kopyasımı çıkarılmış?
çek karnesi çalındı diye savcılığa git dicem ama süre baya geçmiştir, pek bi şans gözükmüyor