Limited şirketimizin durumunu ögrenemiyorum
merhaba
Biz iki arkadaş bir limitet şirketi kurduk gecen sene haziran ayında işletmek için cok ugraştık fakat ortagımla aramızda oluşan sorunlar ve onun şahsi işledigi bir suçtan dolayı hapse giresi benim şirketi kapatmam içinbir ön ayak oldu fakat tasfiye kararının 1 senede cıktıgı ve baya uzun sürecegini söylediler bunun üzerine muhasebecimizle görüştüm oda şahsi cıkarlarını düşünerek şirket beyannamesini yanlızca 2 ay verdigini yani 2 ay işyapmış sonra haber alınamayan bir yer oldugunu söyledi bana zaten maliye bugun yarın konturole gelir biroya dedi fakat bu arada biroyuda boşaltmak zorunda kaldık borçlarından dolayı bende başka bir işle ugraşmaya başladım şirket için maliyeden gelmişler kontrol edilmiş falan ama şiketin kapatılıp kapatılmadıgı hakında bilgi edinemiyorum bu konuda ne yapmalıyım yani beyanname verilmedigi için sonradan başım belaya girermi acaba şimdiden teşekkür ederim
yada kapatılan yada askıda olan şirketleri ögrene bilecegim bir internet adresi varmı ...
Re: Limited şirketimizin durumunu ögrenemiyorum
Bu tip durumlarda vergi dairesine giderek gerekli bilgiyie alabilirsiniz. Maliye beyanname verilmeyen ve adresinde de kimseyi bulamadığı şirketleri kendisi kapatıyor. (Bu kapatma sadece vergi dairesi için geçerli sayılıyor) Verilmeyen beyannameler için size ceza kesilir ve takdir komisyonuna sevk edilirsiniz...
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten