Ödenemeyen senetler - iflas
Merhaba;babam kanserdi son bir hırsla tekstil şirketi kurdu.Kanserdi durumu çok ağırdı ve herkesin uyarılarına rağmen kendi üstüne yaptı ve 5 gün sonra kaybettik.Şirket resmi kurumlarda henüz kuruluş aşamasındaydı.Çok karışık şeyler oldu ve ben o zamanlar askerdim ve izindeydim.Hala çözemedim olanları.Neyse mahkeme anneme kardeşime ve bana bıraktı.Kardeşimle benim eşit hakkımız annemin biraz daha az.Müdürlük te bana tayin edildi.Şimdi gelelim asıl problemime.Makinaları aldığımız kişilere ayda 15000 ytl olmak üzere toplam 8 ay 120000 ytl lik senet yaptık.Senetlere imzayı ben attım ve şirket kaşesini vurduk ve kefil de 17 yaşındaki kardeşim oldu, bu senetlerin iptalini sağlar mı?Ekimde 18 yaşına giriyor ve senetlerin ilk taksiti ekim ayında başlıyor.Şu an durum ödeyemeceğimizi gösteriyor ve işlerde iyi gitmiyor.Ayrıca bankadan senetlerle ilgili ödeme talimatı geldi.İflas vermeyi, olursa tesisi onlardan aldığım gibi müşteri bulursam satmayı düşünüyorum.Annem de hissedar, babamdan maaşı var, evimiz var. Evden ve annemin maaşından da korkuyorum.Beni ne bekliyor acaba aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
Re: Ödenemeyen senetler,iflas
Kurduğunuz şirket ; limitedmi, Anoninmi, adi şirketmi.?