-
Haciz
Merhabalar. 6 yıldır bızımle oturmayan ancak malesef ikameti bizim evde görünen son derece sorumsuz bir abim var. Çekmiş olduğu krediler yüzünden evimize haciz gelmesi söz konusu. Babam yaptığı tüm alışverişlerde fatura kestirdiği için evimizdeki eşyaların babama ait olduğuna dair faturalar elimizde mevcut. Bu durumda gelecek olan hacizden esyalarımızı kurtarmamız söz konusu olabilir mı? Ayrıca ben üniversite öğrencisiyim ve bir çok kitabım var. Eğer engel olunamazsa haciz kitaplarıma ve kız kardeşimin çeyizine dokunur mu? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkürler. İyi çalışmalar.
-
Re: Haciz
Haciz tutanağına iddiada bulunup mallarınız haczedildiği takdirde İİK nun 96 ve devamı maddelerine göre istihkak daavsı açabilirsiniz. Sizin kitaplarınız kanımca haczedilemez. Kızkardeşinizin çeyiz eşyalarını bilemem. Burada ki tereddüt ise İİK. nun 82. maddesinin uygulamasının tam bir tutarlılık kazanamamış olmasındandır. Ağabeyiniz ikametini başka bir adrese aldırır ve o adreste yaşar ve yeni adresini icra dosyalarına bildirirse size haciz gelmemesi için yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
-
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Abim oldukca sorumsuz bir insan tüm çabalarımıza rağmen ikametgahını aldırmadı. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
-
Evinize haciz için gelirlerse dikkat edin. Malları haczetmeme karşılığında dosya borcuna kefil olmayın. İstihkak iddianızı faturalarla birlikte dosyaya ibraz edin.Yedieminliği de kabul etmeyin. Haciz esnasında faturaları gösterin.Haciz yapıp eşyaları götürmeye cesaret edemezler.istihkak iddianız varsa mal alamazlar. Alırız derlerse inanmayın. İlla ısrar ederlerse bırak alsınlar.Çılgın bir avukat değilse almaz . Tebligat gelince almayın.Hemen muhtarda abinizin kaydı varsa silin.İcra memuru ve avukat sizi korkutmaya çalışacak bunun için gerekirse hukuka aykırı bilgi verecektir.Kendim bizzat yaptığım için.İkametgahı aldırın yoksa tebligatı almasanız bile muhtara yapıldı mı geçerli sayılır.Biraz karışık oldu ama.
-
Öncelikle teşekkür ederim. Muhtarda abimin kaydı var ancak kendisi bizim eve uğramadığı ve yaşadığımız şehre gelmediği için o olmadan muhtar, kaydını aldırmamızın söz konusu olamayacağını söyledi. Bu yüzden elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz.