Takipsizlik Kararıyla ilgili
Bana "Takipsizlik Kararı" geldi..Cumhuriyet Başsavcılığından gelen bu kağıtta " Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" ibaresi ve zarfın üstünde de belirttiğim gibi "Takipsizlik Kararı" yazıyordu.. Bu kararda tehdit sözlerine maruz kaldığını söyleyen tarafın isteği ile başlatılan soruşturma sürecinde yapılan soruşturmada benden şikayetçi olan tarafında şikayetçi olunmadığına ve tehdit diye sözü edilen şeylerin zaten olan bir olayı açıklayama yönelik olduğu ve herhangi bir sonucu elde etmeye yönelik tehdit kastı içerisinde söylenmediğini ve ve atılı suçlardan dolayı CMK 172 maddesi gereğince Kovuşturmaya yer olmadığına ve bunun bana bildirildiğine dair bir karar metni gönderildi..Benim bu durum karşısında 1-2 sorum olacaktı
"KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR
Madde 172 - (1) Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir. Bu karar, suçtan zarar gören ile önceden ifadesi alınmış veya sorguya çekilmiş şüpheliye bildirilir. Kararda itiraz hakkı, süresi ve mercii gösterilir.
(2) Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildikten sonra yeni delil meydana çıkmadıkça, aynı fiilden dolayı kamu davası açılamaz." Araştırmamda böyle bir yazı buldum..
1-Benim adli sicilime bu işlenirmi ve olumsuz bir durum oluşturur mu?Ben öğretmen olacak biriyim..
2-Askerlik için Subay adayıyım..Subay olmamla ilgili bir sorun çıkar mı?
Re: Takipsizlik Kararıyla ilgili
Alıntı:
Nosferdos rumuzlu üyeden alıntı
Bana "Takipsizlik Kararı" geldi..Cumhuriyet Başsavcılığından gelen bu kağıtta " Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" ibaresi ve zarfın üstünde de belirttiğim gibi "Takipsizlik Kararı" yazıyordu.. Bu kararda tehdit sözlerine maruz kaldığını söyleyen tarafın isteği ile başlatılan soruşturma sürecinde yapılan soruşturmada benden şikayetçi olan tarafında şikayetçi olunmadığına ve tehdit diye sözü edilen şeylerin zaten olan bir olayı açıklayama yönelik olduğu ve herhangi bir sonucu elde etmeye yönelik tehdit kastı içerisinde söylenmediğini ve ve atılı suçlardan dolayı CMK 172 maddesi gereğince Kovuşturmaya yer olmadığına ve bunun bana bildirildiğine dair bir karar metni gönderildi..Benim bu durum karşısında 1-2 sorum olacaktı
"KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR
Madde 172 - (1) Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir. Bu karar, suçtan zarar gören ile önceden ifadesi alınmış veya sorguya çekilmiş şüpheliye bildirilir. Kararda itiraz hakkı, süresi ve mercii gösterilir.
(2) Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildikten sonra yeni delil meydana çıkmadıkça, aynı fiilden dolayı kamu davası açılamaz." Araştırmamda böyle bir yazı buldum..
1-Benim adli sicilime bu işlenirmi ve olumsuz bir durum oluşturur mu?Ben öğretmen olacak biriyim..
2-Askerlik için Subay adayıyım..Subay olmamla ilgili bir sorun çıkar mı?
Hic birşey olmaz,yine sicilin temiz senin bu bir suc değildir,zaten hakkında soruşturma yapılmamış,takipsizlik kararı verilmiş.Endişe edecek birşey yok.
Adli Sicil Kaydı na işlenmeyeceği için herhangi bir sorun olmaz.
Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim..İçime su serpildi..Hayırlı ramazanlar ve iyi çalışmalar dilerim..
merhaba öncelikle sizlere teşekür ederim.benim başımdan geçen bir olayda benim evime gelen şahıslar beni tehdit darp evin camlarını kırdılar.ve olay babamın evinde gerçekleşiyor.sonra doktor raporu alıp karakolda ifade verdikten sonra yaklaşık 8 ay sonra bana cumhuriyet başsavcılığından takipsizlik kararı geldi ve benim ifadem savcı tarafından alınmadan geldi.şimdi ben ne yapabilirim.suçluların cezalandırılabilmesi için ne yapmam gerekiyor.veya savcılıktan ifadem alınmadan takipsizlik kararı gelirmi?aydınlatırsanız sevinirim teşekür ederim.
sayın trtr cmk md 173 de cumhuriyet savcısının kararına itraz düzenlenmiştir. bu maddeye göre takipsizlik kararının size ulaştıgından itibaren 15 gün içerisinde cumhuriyet savcısının görev yaptığı ağır ceza mahkemesine en yakın ağır ceza mahkemesi başkanlığına itiraz edebilirsiniz. itiraz dilekçesine neden kamu davasının açılması gerektiğine dair ilgili delilleride eklemelisiniz.
Merhabalar,
Çalıştığım şirkette ki ilgili müdür tarafından darp edilmiştim,ilgili karakola giderek ifade verdim adli tıp raporu aldım.Fakat adli tıp raporumda geçici bir rapordur,2ay sonrasında son kontrolden sonra gözümde oluşan hasarın görmemi engelleyip engellemeyeceğine dair kesin bir rapor verileceği yazıyordu.Fakat ilgili adliyede ki cumhuriyet savcısı aynı gün içerisinde kavuşturmaya yer olmadığından başlığı altında dosyamı kapattı.2 ay sonrasında kontrole gittiğimde gözümde darbeden dolayı %50 görme kaybının ve kalıcı olduğunun tesbitine ait bir rapor aldım.Burada savcı ve gerekli dosyam için nasıl bir yol izlemem doğru olacaktır,teşekkürler,
Ağır ceza mahkemesine itiraz yolunu işletmelisiniz. Avukatınıza danışırsanız sizin için gerekli itirazı yapacaktır. (En yakın ağır ceza mahkemesine). Süre açısından itiraz hakkınız yoksa (takipsizlik kararı tebliğ olalı çok olmuşsa) yeni bir şikayet dilekçesi ile şikayette bulunabilirsiniz.