Eşimden devraldığım hisseleri geri devrettim
Merhabalar benim sorum nisan ayında eşimin üzerinde olan %80 şirket hisselerini şirket adına kredi çekip şirketin durumunu düzeltebilmek için devraldım fakat krediler onaylanmadığı için şirkertin durumu kötü gitti ben ağustos sonu %99 hisseyi eşime geri devrettim%1 benim oldu yalnız şirket yetkisi bende iken verilen çeklerde benim imzam var bu çeklerin ikisi vergi dairesine ait ama bu vergi borcu ben devralmadan önceki vergi borcu idi
şimdi benim sorumluluğım nedir inanın günlerdir uyuyamıyorum lütfen acil cevap yazarsanız çok sevinirim
Re: Eşimden devraldığım hisseleri geri devrettim
Alıntı:
ayşe uysal rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benim sorum nisan ayında eşimin üzerinde olan %80 şirket hisselerini şirket adına kredi çekip şirketin durumunu düzeltebilmek için devraldım fakat krediler onaylanmadığı için şirkertin durumu kötü gitti ben ağustos sonu %99 hisseyi eşime geri devrettim%1 benim oldu yalnız şirket yetkisi bende iken verilen çeklerde benim imzam var bu çeklerin ikisi vergi dairesine ait ama bu vergi borcu ben devralmadan önceki vergi borcu idi
şimdi benim sorumluluğım nedir inanın günlerdir uyuyamıyorum lütfen acil cevap yazarsanız çok sevinirim
çeklerin yazılması halinde işiniz biraz zor. çünkü çek yazıldığı anda ödenmesi gereken likit bir varlıktır. yanlış bilmiyorsam hapis cezası çekin üzerinde yazılı nominal bedel üzerinden tespit edilmekte ve günlük 100,00 YTL idi yine yanlış hatırlamıyorsam. bu nedenle çekleri bi şekilde ödemeye çalışın derim. sizin ortak olduğunuz dönemde doğan vergi borçlarından sorumlusunuz. hisse devir senedinde şirketi devralmadan önceki borç ve alacaklarıda kabul ettiğinizi beyan ettiğinizden önceki borçlardan da sorumlu olursunuz. ancak hisselerinizi 20.06.2008 tarihinden önce devretti iseniz hisseleri devrettiğiniz anda kurtulmuş durumdasınız. yeni kanunla brlikte devreden devralanla birlikte şirket borçlarından sorumlu olmakta haberiniz olsun. umarım bi öngörü sağlayabilmişimdir size bu söylediklerimi nazara alarak bi avukattan yardım almanızı tavsiye ederim. iyi günler