-
Bakaya ( durumum )
Özetle durumum bu ayın (eylül 2008) başında doktaraya girdim . kayıt için Askerlikle ilişkimin olmadığına dair belge istediler
iki gün evvel askeri şubeye gittim . nisan 2008 den bugüne bakaya oldugumu ögrendim.
savunma falan yazdım ama herhangi bir rapor falan sunamadım.Ek olarak doktora ya kayıt olmam için içinde "sadece kayıt olmasında askeri subemiz açısından bir sakınca yoktur " ibaresi geçen bir belge aldım.
beni nasıl bir süreç bekliyor . bir bilen, bir duyan varmı?
-
Re: Bakaya ( durumum )
kafama takılanlar
1-) Doktora kaydından sonra beni kasım sevkinde askere götürürlermi
2-) """Sevk tehir talebinde kimler bulunabilir?
Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanlar kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, hizmetinin özelliği sebebiyle sevk tehirine ihtiyaç duyulan OHAL ve Birinci Derecede Kalkınmada Öncelikli yörelerde görevli kamu personeli ve dünya ölçüsünde orijinal bir araştırma projesi üzerinde çalışanlar;
a. Yoklama kaçağı veya bakaya olmaması,
b. Yoklama kaçağı veya bakaya suçlarından dolayı ceza almamış olması,
c. 33 yaş sınırı içerisinde olmak koşulu ile sevk tehiri için müracaat edebilirler. """""""""" bu maddelerin benimle bir ilgisi yok demi çünkü neticede sevk tehirini ben degil okul isteyecek.
Haksızmıyım...
3-) """""""""""Geçici Madde 23 – (Ek: 16/4/1987 - 3358/10 md.)
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya saklı durumunda olan yükümlülerden, yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir yüksek-öğrenim kurumuna girmeye hak kazanmış veya kayıtlarını yaptırmış ve 29 yaşını doldurmamış olanlar hakkında, bir yıl içinde müracaat etmeleri halinde ertesi yıla terk işlemi yapılır.""""""" Bunun yorumunu nasıl yapmalıyım.
-
Re: Bakaya ( durumum )
1. O kadar laga luga yapmanıza rağmen bir yerde bile yaşınızı doğum tarihinizi belirtmemişsiniz . Helal olsun yuh ...
2. Askerlik şubeniz kısacık notla sizden iyi durumu özetlemiş. Dediği şudur;
Bakayadan dolayı mahkemeye verileceksiniz. Savunmanız olmadığından cezaya çarptırılacaksınız cezanız paraya çevrilecek taksitle ödeyeceksiniz.
Hali hazır yaş durumunuz doktora ( Bu arada sizi ikaz edeyim üzülerek Türkçe de ''doktaraya '' diye bir sözcük bitişik yok ne olur siz bari dikkat edin.) yapmanıza engel değil. Ancak bitişi hakkında sizden kaynaklanan bilgi eksikliğinden yorum yapamıyorum. Fakat kayıt izni verildiğine göre en fazla 30 başı olduğunuzu tahmin ediyorum.
Yani askerlik şubeniz size oku oku ama bilgi versen ölürmüsün a adam demiş... Bu size yaklaşık 2000 Ytl ye patlayacak.