-
Miras Kaçırma
Sayın bilgi sahibi arkadaşlar,
Durumumla ilgili bana bilgi verir ve yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum.
Anne ve baba 6 yaşında iken ayrılmışlar. Ben annemle kalmışım. Babam tekrar evlenmiş ve 2 tane daha kardeşim olmuş. Babam 2. evliliğini yapmadan önce bodrumda bir arsa alıp üzerine ev yapıyor. 1999 senesinde ölmeden 2 yılönce yani 1997 de ikinci eşine orayı hibe ediyor. Ben bu durumu henüz yeni öğrendim. Bu durumda buradan hak sahibi olma gibi bir hakkım varmı ? Varsa ne yapmam gerek? Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
E.Saydam
-
Re: Miras Kaçırma
Bunun mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla yapılmış muvazaalı bir işlem olduğu iddiasıyla muvazaa davası açabilirsiniz. İddianızı ispatlarsanız hakkınızı alırsınız.
-
öncelikle tşk. Bu tür davalar çok uzun zaman sürermi? Yaklaşık ne zamanda sonuçlanır.?
-
Kesin süre verilemez. Genelde uzun sürer.
-
sevgili sdt23
yanıtların için gerçekten tşk.
Bunun dışında diğer varislerle uzlaşma yoluna gitmem daha mı doğru olur acaba? Ne tavsiye edersiniz?
-
sayın sdt23 ilk soruma ilave olarak birşey daha sormak istiyorum,
Babam ikinci evliliğini yaptıktan sonra bodrumda benim için yaptırdığını söylediği villa kooperatif hissesini satarak 2 ci eşinin üzerine olan arsaya pansiyon inşa ediyor. Bunun dışında birde evlilik süresi içinde 2 ci eşe ailesi tarafından verilen gayrmenkuller var.Bunlar mal edinmeye girer mi? Pansiyonun bulunduğu yerde muvazaalı bir işlem söz konusumu hak talep edebilirmiyim.
Babamın eşi çalışmıyor ve belgeli bir geliri yok. Ayrıca bu ikinci evlilikten olma 2 tane daha kardeşim var ama onlarında üzerine kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok. Herşey 2 ci eşin üzerine kayıtlı.
ilginiz için tekrar teşekkürler
-
İkinci eşe ailesinden kalan veya verilen mal onun şahsi malıdır.
Evlilik içinde dahi olsa miras kalan veya bağışlanan mal ortak değildir, şahsi maldır. Babanızdan önce vefat etseydi babanızın ve diğer kardeşlerinizin mirasçı olarak bundan hakkı olacaktı. Babanıza kalan paydan da, babanız vefat ettiğinde siz miras payı alacaktınız.
Ama şu anda bu malda hakkınız yoktur.
Babanızın bir malını satıp diğer mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla ikinci eşe mal verdiyse, para yardımında bulunduysa bu da bir muvazaadır. (pansiyon)
Tabii miras davalarında en güzeli diğerleriyle uzlaşmak. Çünkü davalar uzun sürer, iddiaları ispat her zaman kolay değildir, iki taraf da para ve zaman kaybeder.
-
Sevgili sdt23
Açıklamaların için çok çok teşekkürler. Oldukça Yardımcı oldun.:)
Tüm siteye ve emeği geçenlere ayrıca teşekkürler.
E.Saydam