Avukatların Reklam Yapması
Avukatların reklam yapması yasak diye duydum. Ben avukat değilim, avukatların reklamını yapabilir miyim? Bir blog kursam orada insanların ihtiyacı olacak avukatlara ulaşmasını sağlamak adına nasıl bir prosedür izlemeliyim?
Örneğin, bilişim hukuku ile alakalı bir blog kursam Türkiye'deki bilişim avukatlarının isim, web adresi ve irtibat bilgilerini yayınlasam birileri bana "avukatların reklamını yapma" derler mi?
Re: Avukatların Reklam Yapması
Size demez ama, orada yer alan avukatlara derler.
Bilişim avukatlarını listesi sizde var mı? Listedeki avukatların bilişim hukukçusu olduğunu nereden biliyorsunuz?
Ayrıca avukatların isimlerini kendilerinden izin almaksızın yayınlarsanız, baronun kendilerine reklam nedeni ile yaptırım uygulaması halinde size tazminat davası açabileceklerini de hatırlatayım.
Saygılar.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Bilişim avukatlarını listesi sizde var mı? Listedeki avukatların bilişim hukukçusu olduğunu nereden biliyorsunuz?
Ayrıca avukatların isimlerini kendilerinden izin almaksızın yayınlarsanız, baronun kendilerine reklam nedeni ile yaptırım uygulaması halinde size tazminat davası açabileceklerini de hatırlatayım.
Saygılar.
Kesinlikle katılıyorum. Bilgisayar literatürüne tam hakim değilim. Son zamanlarda büroma gelen ve web sitesi yapabileceğini söyleyen birçok kimse yayınlamak için kartvizitimi talep edip duruyor. Başımıza iş açmasından çekiniyorum.
Herhangi bir internet sitesinde baroya kayıtlı herhangi bir avukatın ismini ifşa ederek önerilerde bulunulması yasaktır. Şikayet edilirse olası bi dava ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Ayrıca her avukatın tek bir hukuk alanı ile ilgilendiğini sanmıyorum. Kendi tercihidir bu ama tek bir hukuk alanı ile ilgilenen avukat sayılarının fazla olduğunu düşünmüyorum.
"bilişim avukatlarını barolara mail atıp isim adres alarak ve google'dan araştırarak öğrenirim" diye düşünmüştüm.
bazı avukatların web sitesi var. onlar reklam yapmış olmuyor mu? hatta sonu av.tr ile bitiyor... onlar siteyse benimki de site... ben de sitelere link versem sonuç ne olur?
Reklam Yasağı Yönetmeliği'nde avukatların av.tr uzantılı internet sitesi açabilecekleri düzenleniyor.
http://www.barobirlik.org.tr/mevzuat..._yasagi.aspx#1
yönetmeliği okudum. 9/C noktayı koyuyor...
9/c) İş sağlama amacına yönelik ve meslektaşlarıyla haksız rekabete yol açacak şekilde, internet kullanıcılarını kendi sitesine veya kendi sitesinden bir başka siteye yönlendirecek internet kısa yolları kullanamaz, kullanılmasına izin veremez ve reklam veremez ve alamaz.
ama bu sitede de kendisine link veren avukatlar var. google reklamlarında da geçiyor. bunlar normalde yasak ama şikayet olmadığı için mi devam ediyor?
Sorunuz av.tr uzantılı sitelerin reklam yasağına aykırı olup olmadığıydı.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuz av.tr uzantılı sitelerin reklam yasağına aykırı olup olmadığıydı.
hâlâ öyle... örnek:
http://img292.imageshack.us/img292/1607/googleck2.jpg