Re: Cep Telefonu Kayıtları
Arkadaşlar, bana yardımcı olacak kimse yok mu?
merhaba.. mesajınızı gördüm. benim ilk talebim Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığına idi.... daha sonra hakim 2 nci kez doğrudan GSM Operatörüne yazmamıza izin verdi. yani biz dökümleri GSM Operatörüne yazılan müzekkere ile getirttik. umarım bilginin faydası olur..kolay gelsin..
merhaba.. biz ilk talebimizi Telekomünikasyon Kurumu na yapmıştık. ordan red cevabı aldık. ancak 2 nci kez hakimden müzekkere yazılmasını talep ettik. doğrudan GSM operatörüne müzekkere yazıldı. bize bilgiler bu müzkekkere ye istinaden GSM operatöründen geldi.. umarım bilgi faydalı olmuştur. kolay gelsin..
merhaba,dardayım adlı üyeye sorum şu:
siz doğrudan GSM operatöründen tel konuşmalarının içeriğinimi(neler konuşulduğu) aldınız,yoksa sadece aranan tel no ve sürelerinimi aldınız.cevabınız benim için önemli teşekkürler
Alıntı:
canankaya rumuzlu üyeden alıntı
siz doğrudan GSM operatöründen tel konuşmalarının içeriğinimi(neler konuşulduğu) aldınız,yoksa sadece aranan tel no ve sürelerinimi aldınız.cevabınız benim için önemli teşekkürler
100 kere açıklandığı üzere telefon görüşme ancak mahkeme kararı çıktıktan sonra dinlenebilir. Bunun dışındaki dinlemeler yasal olmayacağı için geçmişteki bir telefon görüşmesinin içeriğine erişmek imkansızdır.
Alıntı:
canankaya rumuzlu üyeden alıntı
sevgili sdt23 ünde belirttiği gibi.. tüm telefonlarda yapılan görüşmelerin içeriklerinin yani ne konuşulduğunun kaydının tutulması GSM operatörleri açısından hem aşırı maliyet hemde işletme giderleri açısından pek mümkün görünmüyor. hele hele herhangi bir mahkeme kararı olmadan bir telefon ile yapılan görüşmelerin (ses kaydı olarak) kayıt edilmesi de mümkün değil. benim içinde aynı şey geçerli.. biz GSM operatöründen hangi tarihte - hangi numaradan hangi numara - hangi saatte aranmış, bu arama ne kadar sürmüş bilgilerini alabildik.. umarım bilgi işinize yarar..
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
100 kere açıklandığı üzere telefon görüşme ancak mahkeme kararı çıktıktan sonra dinlenebilir. Bunun dışındaki dinlemeler yasal olmayacağı için geçmişteki bir telefon görüşmesinin içeriğine erişmek imkansızdır.
bu arada hatalıysam lütfen sevgili sdt23 düzeltsin.. boşanma davalarında telefon dinleme yapılamıyor ... mahkeme yada savcılık böyle bir talepte bulunamıyor.. telefonların yasal olarak dinlenmesi ceza hukukunda geçerli sanıyorum.. saygılar...