Ev aldım kiracı var içinde

14 agustosta bir daire aldım. şuanda kirada oturmaktayız aldıgımız evde oturmak istiyoruz. fakat evi alırken içinde kiracı vardı ve 1 hafta içinde evi boşaltacagını soylemıstı. halen evi boşaltmadı ve evi boşaltmaya da yanaşmıyorlar. eve kira da vermek istemiyorlar biz kirada oturuyoruz magdur kaldık. 
bu durumda ne yapılması gerekiyor?
ihtarname çekilmesi gerektiğini biliyorum notere gittim fakat ihtarameyi bizim hazırlamammız gerektiğini söylediler. yardımcı olurm usunuz?
tşkler...

Re: Ev aldım kiracı var içinde

Eğer kiracı kira ödemelerini düzenli yapmazsa örnek 13 formuyla icra dairesinden icra takibi yapabilir, icra takibi sonunda 30 gün içinde icraya konu alacağı ödemezse haciz yapabilir ve derhal tahliye davası açabilirsiniz.
İcra takibi sayesinde hem kira alacağınızı tahsil edebilir hem de evi tahliye edebilirsiniz.
Ama çıkmak istemeyen kiracının icra takibi sonrasında 30 gün içinde kirayı ödeyebileceğini hesaba katarak aşağıdaki yöntemleri de kullanmanızda fayda var. 
1. Satın aldıktan sonra 1 ay içinde kiracının elinde olacak ve kendinizin, eşinizin veya çocuklarınızın oturacağınızı bildiren bir ihtar çekmek kaydıyla 6 ay sonra (14 ağustosta aldıysanız, 14 eylüle kadar kiracının elinde olacak noterden çekeceğiniz ihtarla 14 şubattan sonra)
veya
2. Kendinizin, eşinizin veya çocuklarınızın ihtiyacı için sözleşmenin bitiminde
(bunun için kira sözleşmesinin hangi tarihte (ay-gün) başladığını bilmeniz gerekir.)
tahliye davası açabilirsiniz. (6570 sayılı kanun, madde 7)

eski ev sahibinin kira kontratı elimde yoktur fakat kiracının söylediğine göre bitimine 9 ay var.
ilk yazdıgın daha mantıklı geldi. ihtarname örnegi verebilirmisin?
bir de bu 6 aylık süre içerisinde kira ödemeye yanaşacaklarını sanmıyorum. zira 1 ay olacak nerdeyse evde oturuyorlar ve oturdukları sürenin kirasını istedigimde ödemek istemyorlar. oradan aldıgım parayla oturdugum eve kira verip acıgımı kapatmak zorundayım. bu süreç içerisinde kira  alabilmek için ne yapmalıyım kiracı ile aramızda sözleşme veya kontrat yoktur.

Ev satın aldım içinde kontratı 20 ocak 2009da bitecek olan bir kiracı oturuyor.Benim sorum şu olacak kontrat süresi bittiğinde kendi belirlediğim bir kirayı kiracıdan isteyebilir miyim?.Kiracı şu an 300ytl oturuyor ve bu çok düşük bir kira evin bulunduğu yer için.Ben kirayı 400ytl yapıp normal değerini almasını istiyorum buna hakkım var mı?yoksa %10 bir zam mı yapmak zorunda kalacağım.Sonuçta elindeki kontrat eski ev sahibi ile imzalanmış.

Alıntı:

serdarerken rumuzlu üyeden alıntı

Ev satın aldım içinde kontratı 20 ocak 2009da bitecek olan bir kiracı oturuyor.Benim sorum şu olacak kontrat süresi bittiğinde kendi belirlediğim bir kirayı kiracıdan isteyebilir miyim?.Kiracı şu an 300ytl oturuyor ve bu çok düşük bir kira evin bulunduğu yer için.Ben kirayı 400ytl yapıp normal değerini almasını istiyorum buna hakkım var mı?yoksa %10 bir zam mı yapmak zorunda kalacağım.Sonuçta elindeki kontrat eski ev sahibi ile imzalanmış.

Eski ev sahibinin yaptığı kira sözleşmesi kiracı çıkana kadar devam eder.
Dolayısıyla kontratta yazılı artıştan fazla kira artışı talep edemezsiniz. Artış oranı yazılı değilse enflasyon oranında artış yapılır.
6570 sayılı kanunun 7. maddesi ve Borçlar Kanunu'ndaki durumlar hariç tahliye etme imkanınız da yok. Kiracının kirayı 400 YTL'ye çıkarmaması tahliye nedeni değildir.

Cevabınız için teşekkür ediyorum.Peki kiracı ile yeni bir sözleşme ( yeni maddeler içeren ) yapıp enflasyon oranından fazla artış yapabilir miyim?Sonuçta kiracının kontratı eski evsahibi ile yapılmış( beni bağlar mı? ) ben yeni bir kontrat yapmak istiyorum.

Kiracıyı yeni kontrata zorlayamazsınız.
	Alıntı:

serdarerken rumuzlu üyeden alıntı

Cevabınız için teşekkür ediyorum.Peki kiracı ile yeni bir sözleşme ( yeni maddeler içeren ) yapıp enflasyon oranından fazla artış yapabilir miyim?Sonuçta kiracının kontratı eski evsahibi ile yapılmış( beni bağlar mı? ) ben yeni bir kontrat yapmak istiyorum.