Adli hakimlik sınavına hazırlık kitapları
Adli hakimlik sınavına hazırlık kitapları hakkında bilgi almak istiyorum.Özellikle anayasa,idare hukuku, idari yargı,ceza hukuku, ticaret. Avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına hazırlandım, ancak bendeki kaynaklar yetersizdi. Kaynaklarla ilgili sizin önerileriniz neler olabilir?
Re: Adli hakimlik sınavına hazırlık kitapları
Memurlar net'te daha iyi bilgi alabilirsin.Ben de girecegim bu sene sınava,benim kaynaklarım:
Anayasa-idare:odyakmaz,kaymak
İdari yargı:Gözübüyük
Ceza hukuku:İsmail Ercan
Ticaret:Şirketler Sabih Arıkan,kıymetli evrakta da Fırat Özkan'dan çalışacağım
Soru bankası da almanı tavsiye ederim,themis'in güzel bir kitabı var bende memnunum ondan.Kolay gelsin,iyi olan kazansın...
Teşekkür ederim kaynaklar ve tavsiyen için. Girmeyi plandığın sınav avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı mı? Bu sınavın tekrar yapılıp yapılmayacağı yapılacaksa hangi tarihte yapılabileceği hakkında herhangi bir duyumun var mı?
Ben de aralık ayındaki sınava gireceğim.Zaman az olduğundan test kitaplarından ilerliyorum,konu anlatımı çalışmaya vakit kalmadığını düşünüyorum.Bir de acaba 2009 yılında,bu seneki gibi normal periyotlarda tekrar sınav açılır mı?mesela 2009 mart veya nisanında..Herkese başarılar arkadaşlar.
Açılır, büyük ihtimalle ilanı da bu seneki gibi önceden yapılır.
Aralık'a kadar vakit var yine de sadece soru bankası bazı şeyleri eksik bırakabilir. En azından mümkün mertebe sınava hazırlık kitaplarından da çalışın. Başarılar hepinize.
Arkadaşlar bu sene yapılan avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı mağdurlarından :) biri olarak sınava da tekrar giremeyeceğim için elimdeki yepyeni hakimliğe giriş sınavı kitaplarını satıyorum 1 adet Keskinsoy&Yıldırım hukuk soru bankası ve Savaş yayınlarının Borçlar,Medeni Ticaret kitapları ilgilenenlere duyurulur özelden mesaj atarsanız konuşabiliriz