Velayeti bende olan çocuğumu babası kaçırırsa ne yapmak gerekir
Benim sorunum boşanma davası sonuçlanana kadar velayeti anneye yani bana verilen çocuğumu babası ve babaannesi kaçırıyor. Çocuğum henüz 15 aylık.Anne sevgisi ve bakımına muhtaç.ben icra kannalıyla çocuğu almaya gittim ama çocuğu terasa saklamışlar ve icra memurlarıda oraya bakmamış.ben bunları sonradan komşumdan öğrendim. ayrıca icra ile evlerine gittiğim günün akşamı kaynanam ve eşim beni telefonda tehdit ettiler.bende ertesi gün c. savcılığına çocuk kaçırmadan ve tehditten suç duyurusunda bulundum ama henüz hakim karşısına çıkmadı.
Şimdi ben bu durumda hem eşim hemde kaynanam hakkında cezai bir işlem yapılmasını istiyorum.eşimin psikolojik sorunları var.kendini kesiyor. kolları ve göğüs kısmında kesik izleri var bi kezde ben hamileyken benim karşımda kesti. ve çocuğum egzama hastesı günlük banya yapıp özel kremlerini kullanması lazım çocuğun sağlık karnesi nüfus cüzdanı ve aşı kartı bende bu ayın onundada aşısı var.bu sebepler çocuğumu kaçıran baba ve babaannesi için tutuklama kararı çıkartmama yetermi .ayrıca eşimin aklanıp aklanmadığını bilmediğim bi gasp davası ve polise hakaret davası var. bunlar çocuğumu bir an önce almamda benim lehime olurmu?
şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Re: Velayeti bende olan çocuğumu babası kaçırırsa ne yapmak gerekir
lütfen biri bana yardım etsin kimse yokmu?
Savcılığa suç duyurusunda bulunun.
önce merhaba;
canım diğer sitede yazdım yine yazıyorum eğer adres tespiti yapamıyorsan hakkında yakalama emri çıkartabilirsin hürriyeti tahditden. ancak adresler belli ise tekrar icra takibi yapabilirsin yada yaptığuın icra takibi icra ceza davası açarak sonuçlandırabilirsin. hürriyeti tahditden icra ceza davası açıp şikayetçi olabilirsin. yeri yurdu belli sonuçda bildiğin bir adres var. bu sebeble davalara gelmez yada çocuğu kaçırmaya devam eder mahkeme kararına devam karşı gelmeye devam ederse, hemen pazartesi günü dava açtığın adliyeye git ve aile mahkemesinin hakimine olayı izah et. ve bir dilekçe yaz. tehditleri de beyan ederk gerekirse telefon kayıtlarının çıkarılmasını talep eden dilekçelerle yaz istersen bir avukat yardımıyla. ve yazdığın bu dilekçede tüm tehditlere rağmen çocuğu teslim ettiğini anvcak iyi niyeti kötüye kullanarak mahkeme kararına uymadığından dava süresince baabanın görme hakkının kaldırlmasını talep et. görme hakkı kaldırıldıktan sonra tekrar bir icra takibi yap zaten teslim edilmesi şart konuma gelir. yada icra ceza davası. bence bir avukat yardımı al. hemde çok acil... buralardan sana ancak bu şekilde yardımcı olabiliriz.