Eşim benden habersiz eşyaları alıp kaçtı
merhabalar eşimle daha 2 aylık evliliğimiz vardı düğünümüz eşimin köyünde olmuştu bir ay kadar köyde kaldıktan sonra kendi evimize taşındık ilk zamanlar eşimle aramız çok iyiydi. eşimin ablasının evinde birkaç eşyamız kalmıştı onları almak için eşim ablasına gitti fakat geldiğinde bana bağırıp çaüırdı düğünde takılan bilezikleri istedi bende vermeyince beni dövüp zorla aldı ve beni annemin evine götürdü ondan sonra araya eniştemler falan girince bir iki gün düşünerim sonra gelip alırım demiş sonra bi gece haber geldi evdekiş aşyaları alıp köyüne kaçmış biz o gece karakola gidip şikayetçi olduk ve şimdi hala ortalıklarda yok bende annemin evinde ne yapacağımı şaşırdım anneminde durumu yok babamda zamanın da annemi bırakıp gitmiş cocukluğumdan beri hiç görmedim 5 kardeşimle gariban bi aileriz ve şimdi ne yapaçağımızı bilmiyoruz lütfen bize yardım edin nasıl bi yol izliyaleim
Re: Eşim benden habersiz eşyaları alıp kaçtı
Boşanma davasını açacak taraf karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurlarını ispatlamalıdır. Yoksa dava reddedilir.
Anlattıklarınızı ispatlayabilirseniz mahkemede eşinizin boşanmaya neden olacak kusurlarını ispatlayabilmiş olacaksınız.
Anlatttıklarınızı destekleyen kanıt ve tanık ifadeleriyle boşanma davasını sizin açmanız yerinde olur. Dava boyunca tedbir nafakası, boşanmayla birlikte yoksulluk nafakası, maddi tazminat, manevi tazminat talep edebilirsiniz.
Nikahta takılan ziynet kadına aittir. Kocanız tarafından alındığını ispatlarsanız takıları veya değeri kadar parayı geri alabilirsiniz.
Tedbir nafakası ve diğer tedbirler:
MADDE 169.- Boşanma veya ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re'sen alır.
Maddi ve manevi tazminat:
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Yoksulluk nafakası:
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.