Aynı hatanın 2. kez tekrarlanması
merhablar,
Foruma goz ettim ama tam aradigimi bulmadim yaridimci olursaniz sevinirim.
yaklasik 9 ay once bimeksten aldigim asus laptop' u 3 ay icinde touchped indeki arizadan dolayi sevise verdim ve garanti kapsaminda yapildi. sonrasinda 1 ay sonra laptopun kasasinin catladigini gordum ve servise verdim yaklasik 15 gun sire icinde yaptilar. yaklasik 3 ay sonrasina degistirilen kasa tekarar ayni yerlerden catladigindan servise goturdum. 8 agustostan beri servistte ve 30 is gununu gececegini tahmin ediyprum. burada 2 sorum olacak birincisi, eger 30 is gununu gecerse ben para iadesi talebinde bulunmak icin basvuru yaptigim da urunu teslim almali miyim? ikinci sorum ise eger bu kasa catlagi bir kez daha olursa ki 1 yil icinde 3 defa olacak nasil bir yol izlemem gerekiyor? dava acarken aldigim yer olan bimeks firmasina mi yoksa asus firmasina mi acmam gerekiyor zira bimeks firmasi ariza oldugunda direkt servise goturun demisti.
bilgilendirirseniz sevnirim..
Re: Ayni hatanin 2 kez tekrarlanmasi
Arkadaşım ben de hp bilgisayarımla bu tarz sorunlar yaşıyorum adanada tüketici mahkemesine gittim dilekçem herşeyim hazırdı hp firmasına dava açmak için ama bana fatura nerden kesildiyse oraya dava açmam gerektiğini söylediler. Ürünü teknosadan aldığım için oraya açmam gerekiyormuş.30 günü geçerse zaten direk arayıp para iadeni isteyebilirsin. Bir de ben şu noktada yanılmışım eğer beni yanlış yönlendirmeselerdi şimdi para iademi alabilmiştim. Bir yıl içinde aynı arızayı 2 den fazla diyor ya orda malın teslim tarihinden itibaren değilmiş, ilk arızanı ne zaman yaptıysa ondan itibaren 1 yılmış. Bu konudada yanlış yönlendirmesinler seni. Umarım 30 günü geçer para iadesini ya da yeni bilgisayarı isteğine göre alırsın. İyi şanslar!!
Re: Ayni hatanin 2 kez tekrarlanmasi
Alıntı:
blizzard rumuzlu üyeden alıntı
merhablar,
Foruma goz ettim ama tam aradigimi bulmadim yaridimci olursaniz sevinirim.
yaklasik 9 ay once bimeksten aldigim asus laptop' u 3 ay icinde touchped indeki arizadan dolayi sevise verdim ve garanti kapsaminda yapildi. sonrasinda 1 ay sonra laptopun kasasinin catladigini gordum ve servise verdim yaklasik 15 gun sire icinde yaptilar. yaklasik 3 ay sonrasina degistirilen kasa tekarar ayni yerlerden catladigindan servise goturdum. 8 agustostan beri servistte ve 30 is gununu gececegini tahmin ediyprum. burada 2 sorum olacak birincisi, eger 30 is gununu gecerse ben para iadesi talebinde bulunmak icin basvuru yaptigim da urunu teslim almali miyim? ikinci sorum ise eger bu kasa catlagi bir kez daha olursa ki 1 yil icinde 3 defa olacak nasil bir yol izlemem gerekiyor? dava acarken aldigim yer olan bimeks firmasina mi yoksa asus firmasina mi acmam gerekiyor zira bimeks firmasi ariza oldugunda direkt servise goturun demisti.
bilgilendirirseniz sevnirim..
Tüketici Kanununa göre seçimlilik hakkınızı kullanabilmeniz için aynı arızanın 2 den fazla, farklı arızaların 4 den fazla tekrar etmiş olması ya da garanti süresi içerisindeki arızaların toplamının 6 dan fazla olması şartı aranmaktadır. (Tabi bir de 30 iş gününün aşılmış olması durumu var) Yani bu durumda şayet cihazınızda aynı arıza 3.kez meydana gelirse değişim/iade talebinizi bildirebilir, hakkınızı kullanmak için girişimde bulunabilirsiniz. Değeri 827 ytl nin altında olan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetine, üzerindekilerde ise direk tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz. Şikayetiniz doğrultusunda talebinizle muhatap olacak olan satıcı firmadır. Dolayısiyle hukuki prosedürler satıcı üzerinden gerçekleştirilecektir. Neticede garantör ve yetkili servisler de müteselsilen sorumludur.
Saygılar...
Re: Aynı hatanın 2. kez tekrarlanması
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43869
bak bakalım arayıp bulamadığın yanıtlar burda mevcut mu :)