Senedi ödemek istememe rağmen muhatap bulamıyorum
Sayın hukukcular,
bir firmadan yaptığım alışverişin (beyaz eşya) bedelinin yarısını hemen verdim yarısını ise mal tesliminde vermek üzere anlaştık ve senet yaptık. malları 30.08.2008 cumartesi teslim aldım. firmayı senet bedelini ödemek üzere arıyorum (04.09.2008) fakat yetkili senetin avukatta olduğunu artık avukatla görüşmem gerektiğini söylüyor. avukatın numarasını istiyorum onuda vermiyor o sizi bulur diyor. ben şaşırdım kaldım parayı vermek için yalvarmammı gerekiyor?? şimdi ne yapmalıyım, nasıl parayı benim vermek isteyipte firmanın almadığını tespit ettirmeliyim ki ileriki durumlarda avukat ücreti icra vs. ek ücretlerden mahrum olayım. bu arada senet firma yetkilisi tarafından dolduruldu ve üzerinde benim ismim tutar ve imzam var. Tarih yok. Fakat fotokopisini almadım. beyaz eşya bayisi diye güvenerek bir problem olmayacağını düşündüm. Aynı zamanda senedi verirken firma da bana kartvizitinin arkasına şu şu malzemeler teslim edilecektir diye yazarak kaşeleyip vermişti.
şimdiden teşekkürler.
Re: Senedi ödemek istememe rağmen muhatap bulamıyorum.
İcra dairesine ödeyeceksin. Miktarı,tarihi ve karşi tarafı soyleyeceksın. Karşı tarafı tam olarak bılmen gerekıyor fatura veya benzerı bır sey almıssan orada yazar ..... tic.ltd.şti diye. Eşyayı aldıgın veya kendı icra dairene gıdebılrsın.