Türkiyedeki hangi üniversitelerin hukuk fakültesi diplomalarının uluslararası denkliği var ? Bilgisi olan var mı ?
Printable View
Türkiyedeki hangi üniversitelerin hukuk fakültesi diplomalarının uluslararası denkliği var ? Bilgisi olan var mı ?
Aaaaaah arkadasim aaah......
E bir de soru sorayim, hangi ülke icin sordun?
Abd yada avrupa ülkeleri için sormustur sanırım.Kalkıp da Arabistan yada Japonya'ya gitmesi biraz düşük ihtimal gibi geliyor bana...
Denklik standardı ülkeden ülkeye değişiyor.
AB ülkelerinde tek standart var bilginize...Benim bu konu hakkında bilgim yok ama ingilizce bilmeyen bir mezunun avrupadaki bir okula denklik kazanması komik olurdu heralde :oAlıntı:
Denklik standardı ülkeden ülkeye değişiyor.
Muhterem Deli Zehra,
Bilgi sahibi olmadiginiz konularda dinlemeyi tercih etseniz daha uygun olur sanirim. AB ulkelerinde denklik almak icin ingilizcenizin olmasi ya da olmamasi hicbirseyi degistirmez, size bunu sormazlar bile.
Sayin Bahadir,
AB ulkeleri, ABD veya Türki Cumhuriyetler vs. gibi genis bir yelpaze var, siz hangisini soruyorsunuz bilmiyorum. Ama x universitesinin y kitasinda gecerliligi vardir gibi bir kriter yok.
Sorumu biraz daha özelleştireyim o zaman;
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Diplomasının uluslararası denkliği var mıdır? Varsa bu denklik nereler için geçerlidir?
Cevaplar yorumdan ziyade bilgiye dayalı olabilirse sevinirim.
Sn Fischer,ben zaten bilmediğimi söylüyorum,mantık yürüttüm sadece.İmzamda c5 iki ünlem diyorum siz hala bana e4 oynuyorsunuz...
arkadaşlar ben hollandada mezun oldum ve türkiyede denklik için başvuruda bulundum.. öncelikle süreç çok uzun ama illaki bir şekilde denklik var. tamamını kabul etmiyorlar.. fark dersleri almanız gerekiyor en azından benim için geçerli bu..
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi international.Diploması yurdışında geçerli.