Asılsız iddialarla soruşturma açılması
selam kamu hastanesinde müdür yrd. oarak görev yapmaktayım.Benim hakkımda valiliğe ve sağlık müdürlüğüne isimsiz bir dilekçe ile bir takım iddialarda bulunulmuş. Valilik ve sağlık müdürlüğüde konunun soruşturulması için hastane başhekimliğini görevlendirmiştir. Soruşturma halen devam ediyor.1-Ben bu aşamada ne yapabilirim. 2- Eğer şoruşturma sonucunda birşey çıkmazsa(... ki çıkmayacak) elle yazılan bu dileçe ile ilgili dilekçenin sahibinin tesbiti ile ilgili ne yapabilirim.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Asılsız iddialarla soruşturma açılması
Arkadaşlar benimle ilgili valiliğe ve sağlık müdürlüğüne verilen aynı (sanırım biri fotokopi) isimsiz dilekçe ile ilgili başhekimlik soruşturma başlattı. benim isteğim bu isimsiz dilekçenin sahibinin bulunması için ne yapmalıyım çünkü yazı elle yazılmış ve ptt den postalanmış,ayrıca soruşturmanın neticesinde suçsuz olduğum açığa çıkarsa kimi dava etmeliyim. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekürler
İsim ve imzasız dilekçelerin işleme konulması temelinde hukuka aykırı bir işlemdir. Bu işlemi yapanlarda bu hukuka aykırılık nedeniyle sorumludurlar.
isimsiz dilekçe verilebiliyor olduğunu ilk kez duydum çok ilginç doğrusu
Soruşturma tamamlandıktan sonra, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, soruşturma dosyasının bir suretinin tarafınıza verilmesini isteyebilirsiniz. Böylece şikayet dilekçesinin bir suretini yasal olarak elde etmiş olursunuz.
Yazısını benzettiğiniz kimseler varsa, bunlar hakkında, işlem yapılması için Savcılığa başvurabilirsiniz.
Alıntı:
efendi82 rumuzlu üyeden alıntı
isimsiz dilekçe verilebiliyor olduğunu ilk kez duydum çok ilginç doğrusu
Neler verilmiyorki.:kızgın:
Alıntı:
acelik rumuzlu üyeden alıntı
selam kamu hastanesinde müdür yrd. oarak görev yapmaktayım.Benim hakkımda valiliğe ve sağlık müdürlüğüne isimsiz bir dilekçe ile bir takım iddialarda bulunulmuş. Valilik ve sağlık müdürlüğüde konunun soruşturulması için hastane başhekimliğini görevlendirmiştir. Soruşturma halen devam ediyor.1-Ben bu aşamada ne yapabilirim. 2- Eğer şoruşturma sonucunda birşey çıkmazsa(... ki çıkmayacak) elle yazılan bu dileçe ile ilgili dilekçenin sahibinin tesbiti ile ilgili ne yapabilirim.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben sizin durumunuzu anlıyorum,haklısınızda benim zaten encok kızdığım şey,kabullenemediğim.Ön incelemeyle soruşturmanın arasında bir farkın olmadığı.
Birinde ön iclemeci,Birinde Muhakkik,neticede karşısına gecip ifadelerin verilmesi.Burada yaşanan Piskolejik travma ve ortalıkta rezil olunması,ondan sonra soruşturmaya gerek olmadığına dair bir rapor,diğer cevreye gel anlat bakalım,ben sucsuzmuşum,"pardon"
"Birdeli kuyuya taş atar ondansonra 40 Akıllı uğraşır" şimdi bu olayda soruşturmaya yer olmadığına karar verilse ne olacak.şimdi Bu İsimsiz imzasız Dilekcenin faili kim,işyerinde calışanlarmı,70 milyon T.C vatandaşımı,,