Hukuk Müşavirliği Sınav Soruları: Haftada kaç defa Kuran okursunuz?
Dışişleri Bakanlığı'nın Hukuk Müşavirliği sınavında adaylara ahiret soruları soruldu
Dışişleri Başkanlığı’nın Hukuk Müşavirliği sınavının psikolojik testinde adaylara “Ahirete inanır mısınız? Haftada kaç defa Kuran okursunuz? Peygamberin gökyüzüne çıktığına inanır mısınız?” soruları yöneltildi. Kişilerin inanç ve görüşlerinin açıklanmaya zorlandığı sınavı, Dışişleri Bakanlığı “Dinsel değil, bilimsel ve psikolojik test” olarak savundu.
Dini propagandadan ceza alan Adnan Oktar’a (Adnan Hoca) yaradılışı anlatması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izinli olarak İstanbul’daki ilköğretim okullarına ve liselerde konferans verdirildi. Ankara Keçiören Lisesi müdürünün, öğrencilere dağıtmak için doğrudan Diyanet İşleri Vakfı’na “Okulumuz öğrencilerine Kuran’a olan ilgiyi arttırmak için sizin aracılığınız ile Kuranıkerim dağıtmak istiyoruz. Bunun için 700 adet Kuranıkerim’in mealini hibe etmeniz hususunda, gereğini bilgilerinize arz ederim” deyip demediğine ilişkin Çelik’e soru önergesi verildi. Çelik, durumu, “Öğrencilerin bilgiye doğrudan ulaşmak amacı ile Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Kuranıkerim istenmesinde herhangi bir kasıt olmadığı görüş ve kanaatine varıldığından idari, disiplin mali ve asli yönden işlem yapılmasına gerek duyulmadığını” açıkladı.
Vatan / (Cumhuriyet)
Re: Haftada kaç defa Kuran okursunuz?
Bu haber bana çok ilginç geldi, ancak neye inanıp inanmayacağıma da karar veremiyorum.
1- Çarpıtılmış bir haber midir?
2- Aslı varsa bu tür soruların sorulması normal midir?
Re: Hukuk Müşavirliği Sınav Soruları: Haftada kaç defa Kuran okursunuz?
bana sanki biraz çarpıtılmış gibi geldi.çünkü işi bu kadar abartmış olamazlar pes yani.böyle bir testin içine din unsuru kesinlikle sokulmamalı.neticede din herkesin kendine özgü bir alandır.inanır inanmaz ibadetini yapar yapmaz bu herkesin kendi bileceği iştir.bir insanın mesleğiyle kariyeriyle ilgili alana bu tarz özel konuları sokarak seçme yapmak ne kadar adaletli olabilir ki? gerçi içinde bulunduğumuz bu düzende buna ne yazık ki pek şaşırmamak gerek...
Böyle soruların sorulduğunu farzetsek bile, emin olun ki bu tarz sorular Bakanlıklara uzman, müşavir,müfettiş alınırken yada hakim savcı kaymakam alınırken sorulmaz emin olun.
"Peygamberin gökyüzüne çıktığına inanır mısınız?" sorusu dikkatimi çekti. Eğer böyle bir soru sorulduysa soran arkadaşın bu konuya kendiside inanmakta güçlük çekiyor gibi geldi bana. Sorunun soruluş stili menfi bir tarzda. Yinede kişilerin dini düşüncelerini mülakat esnasında sormak prensiplere ve genel insani ilkelere uygun bir davranış değil.
Dış işleri bakanlığı açıklama yaptığına göre abartılı olmasa gerek yalanlamada yok . Sadece bilimselmiş!!
Bunlar contact filminden araklamışlar gerçi o bilim kurguydu fantezi bir filmdi. Tek soru Allah a inanır mısın ? dı eee biz dede böyle
Ben soruları değilde yanıtları merak ettim. Bir Çin atasözü vardır. ''tanrı beni benden korusun ''der.... Bize uyarlaması ''Tanrı beni AKP den korusun...'' olmalı.
Bu gün ne çok ataözü ve vecize sundum sağda solda Alla Allah...
Tanrı seni benden korusun komador,koruyabiliyorsa...
Alıntı:
Delizehra rumuzlu üyeden alıntı
Tanrı seni benden korusun komador,koruyabiliyorsa...
Sen kimsin Tanrı seni benden korusun diyebiliyorsun azrailmişin ha yoksa hasssssss..r