Re: Avukat ayağa kalkmadı
Bu beni oldukça rahatsız eden bir konuydu,bu nedenle konuyu açtığınız için memnunum.Ancak ben bu konuda Sayın Hakimle aynı fikirde değilim.Burada sözkonusu saygı kişilere değil makamadır.
Mahkemelerde bu tür davranışlara sıklıkla rastlıyorum,bazen ciddi anlamda sinirleniyorum.Bazı kurumlar ciddiyetini kaybetmemeli,bunun zamanla o kuruma olan itibarı zedelediğini düşünüyorum.Bu tür davranış ölçütlerine bu nedenle oldukça dikkat edilmeli,bence önemsenmesi gereken bir durum.
iyi çalışmalar dilerim Mehmet Bey
Gereği düşünüldü denilince oturmaya devam, Duruşmaya son verildi, karar denilince ayağa kalk... Sayın hakimin verdiği karar bir taraftan çok hoşuma gitti, bir taraftan da hoşuma gitmedi.
Bir tarafta mahkemeye ve kararına saygının oturup, kalkmak şekli işlemi ile bağdaştırılmasının mantıksızlığı, diğer taraftan bu bir saygı ise muhakkak ona uyulmalı, avukat uymazsa vatandaş hiç uymaz endişesi. Bir taraftan bolca Amerikan filmi seyreden vatandaşın, avukatları takım elbiseleri ile, elleri cebinde, mahkeme salonunda bir oraya bir buraya gezerken görmeleri nedeniyle toplumda oluşan yanlış kanı. Bazı duruşmalarda Amerikan filmlerindeki gibi sağ el havada yemin edenleri gördükçe ne doğru ne yanlış ben de bilemez oldum.
Açıkçası ortada kaldım. En iyisi temyiz etmiyorum bu kararı. Takdir sayın hakimindir. Çünkü bir hakimin görevi değil otur kalk demek ve bunu kollamak. Duruşmanın sükunundan sorumlu olmak otur kalk ile alakalı olmasa gerek.
Bu tip ihlallerin resmi kurumları zedelendiğini düşünüyorum. Askeriyede komutanlar erleri ile yüz göz olup, tabir-i caiz ise ''Kanka'' olsaydılar Türk ordusu dünyada en kuvvetli orduları arasında ilk beşin içerisinde yer alamazdı.
Günümüzde sosyal ve idari (Ekonomi,siyasi vs.) alanda ki karmaşaların yanına birde ordu sorunlarının eklendiğini düşünürsek... Yaş farkı ne olursa olsun makama olan saygının etkin olması ülke çıkarları bakımından daha cazip olsa gerek.
Son olarak; Mehmet bey, reel hayatınızda Hukuki.Net için bir takım verileri dikkate alıp, bizler ile paylaşmanızda çok güzel.
Saygılar.