şuan ankarada okuyan bir ögrenciyim.2ay önce maruz kaldığım bıçaklı saldırı sonucu dalağım alındı ve karnıma da 20den fazla dikiş atıldı.Duyduğum kadarıyla dalak alınınca askerlık yaptırılmıyormus.ne kadar doğru acaba?
Printable View
şuan ankarada okuyan bir ögrenciyim.2ay önce maruz kaldığım bıçaklı saldırı sonucu dalağım alındı ve karnıma da 20den fazla dikiş atıldı.Duyduğum kadarıyla dalak alınınca askerlık yaptırılmıyormus.ne kadar doğru acaba?
Yönetmeliğe göre askerliğe elverişli değilsiniz...
SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI
Madde 45 - (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) 1. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) Gastritler, hafif özofajitler (Savary-Miller Evre I, II) özefagusun spazmları, özefagusun semptomsuz divertikülleri, tedavi ile iyileşebilen diğer hastalıkları, komplikasyonsuz ve asemptomatik akalazya.
....................
B) 1. Komplike veya semptomatik akalazya.
,...............
13. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/43. mad) En az bir yıl süre ile devam eden ve kot kenarını geçen splenomegaliler, organik nedenliler hariç bütün splenektomiler.
üniversite mezunu olacagım için masa bası falan da askerlık yaptırmazlar heralde.
Yasaya göre askere alınmamam lazım ancak bazı arastırmalar yaptım internetten.Bazı insanlar dalağı olmadığı halde askere gitmişler bu olay adli tıp ın veya gata nın mı elınde.Ben şahsen askere gitmek istemiyorum dalağım olmadığı halde benı askere alma yetkılerı var mı? Yasa bu konuda ne diyor?
bende 18 yaşındayım 2 sene önce catdan düşmüştm dalağm patlamıştı askerlik çağm geldi askere gidermiyim dalağmı aldılar herhangi bi rapor almamıştım hastaneden.