Herkese iyi günler.Hukuk fakültesinden yeni mezun oldum ve stajımı başlatmak istiyorum ancak hangi adliyede yapacağıma henüz karar veremedim.Staj konusunda İstanbul'daki adliyeler hakkında bilgi verebilir misiniz??
Printable View
Herkese iyi günler.Hukuk fakültesinden yeni mezun oldum ve stajımı başlatmak istiyorum ancak hangi adliyede yapacağıma henüz karar veremedim.Staj konusunda İstanbul'daki adliyeler hakkında bilgi verebilir misiniz??
merhaba ilknur bn melike bn de yeni mezun oldum ve ben de aynı şeyleri düşünüyorum ne yapcam diye ama bn daha kötüyüm na yapacağımı bile bilmioprum. sen ne yapmayı düşünüyorsun önce yani 6 aydamı 1 senede mi tamamlamayı düşünüyosun.teşekkürlere
Tebrik ederim öncelikle mezun olmuşsunuz.Melike hanım staj süresi bir senedir ve süre değişmez ve altı ay adliye stajı sonrasında altı ay da avukat yanı stajı vardır.Arkadaşlar staj yapmadan mesleğe atıldıkları için buradan bir yanıt alamadım ve hala araştırmaya devam ediyorum.Bu nedenle size staj yeri konusunda şimdilik yardımcı olamayacağım maalesef.Ancak daha sonra edindiğim biligiler olursa sizinle paylaşırım.İyi günler.
Valla ikinize de öncelikle hukuku bilemem ama Türkçe stajı lazım İstanbul'da düşünürseniz seve seve veriim bu stajı sizlere.... Ayıp yahu...
Teşekkürler commodore1tr.Ancak Türkçe öğretme hevesinizi başkalarına saklayın.Eminim benden daha çok ihtiyacı olanlar vardır.Birkaç yerde hata yapmış olmam Türkçe dersi almamı gerektirmez bunun ayıplanacak bir tarafı da yok.Her halde canınız sıkkındı çatacak bir yer aradınız.
Özel üni. mezunuysan nerede yaparsan yap farketmez. Ama Özel Üni mezunu değilsen Ankarayı tavsiye ederim.
Uzun zaman oldu. Adliye stajımı Sultanahmet te ki İstanbul Adliyesi'nde yaptım. Özellikle 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 15 günlük staj çok eğlenceliydi. Başkan her seferinde yoklama alıyor, bize nasihatlarda bulunuyordu. Bacak bacak üstüne atan stajyerleri sürekli mübaşir uyarıyordu. Mahkeme reisi sanırım Şefik Mutlu idi. Allah yaşıyorsa selamet versin. Öldüyse rahmet eylesin. Babacan bir adamdı.
İyi akşamlar. Benim avukatlık stajımın bitimine çok az bir süre kaldı. Hayatımda birtakım değişiklikler meydana geldi ve staja başladığım şehirden taşınmak zorunda kalacağım, merak ettiğim şey farklı bir şehirde avukatlık mesleğime başlayabilmemin mümkün olabileceğimidir. Bu konuda bilgilendirilebilirsem memnun olurum. Teşekkürederim.
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLIK STAJ YÖNETMELİĞİ
Stajın Nakli
Madde 31- Stajın nakli mümkündür. Bu konuda Avukatlık Kanununun 68, 69 ve 70 inci maddelerinin, staja aykırı düşmeyen kuralları uygulanır. Nakil ile gelinen Baroda staj eğitimini kısmen veya tamamen aldığı anlaşılan stajyerin staj eğitiminden kısmen veya tamamen muaf tutulması mümkündür.