İşçilikte kazanılan ünvanlar memur olunca devam eder mi
Iyi çalişmalar .bir Konu Hakkinda Sizlerden Bilgi Almak Istiyorum Yanitlarsaniz çok Memnun Olurum.1996 Yilindan Itibaren özel şirketlerde Elektrik Teknisyeni Olarak Görev Yaptim.2003 Tarihinde Muhabere Uzman Erbaş Olarak çaliştim.2005 Tarihinde Kendi Isteğimle Istifa Ettim.yine 2005 Yilinda Kpss Sinavi Başari Sirasi Baz Alinarak Yapilan Sinavi Kazanarak Tedaş Ta Daimi Işçi Elektrik Teknisyeni Kadrosuna Atandim.2007 Yilinda 657 Sayili D.m.k.92 Maddesi Son Fikrasina Istinaden Sivil Savunma Arama Kurtarma Teknisyenliğine Açiktan Atanma Talebinde Bulundum.2007 Yilinda Ayni Il Sivil Savunma Yerine Nüfus Müdürlüğüne Veri Hazirlama Ve Kontrol Işletmeni Kadrosuna Tayinim çikti .personel Genel Müdürlüğüne Yazi Yazdik Düzeltme Yapmadilar.ben şimdi Daha önceden Elektrik Teknisyeni Olarak Görev Yaptiğim Için Nüfus Müdürlüğündeki Teknisyen Kadrosuna Unvan Değişikliği Sinavina Girmeden Atanabilirmiyim.çalişmiş Olduğum özel Ve Resmi Kurumlarda Teknisyen Olarak Görev Yaptiğimi Belgeleyen Atama Yazilari Elimde Mevcuttur.bu Konular Hakkinda Bilgi Verilmesini Arz Ederim.
Re: işçilikte kazanılan ünvanlar memur olunca devam eder mi
Böyle bir yazıda; bitirdiğin okulun bölümünü yazsaydın,iyi olurdu.
İyi günler...
Re: işçilikte kazanılan ünvanlar memur olunca devam eder mi
657 Sayılı yasanın 92 nci maddesinin üçüncü fıkrasına göre atanmışsınız.Daha önce işçi kadrosunda çalışmışsınız.İşçilikteki ünvanınız Devlet Memurları Kanunu açısından kazanılmış bir hak teşkil etmemektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesinin üçüncü fıkrasında; “657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.” denilmektedir. Yine 6.6.2000 tarih ve 24071 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununa Tabi Olarak İstihdam Edilen Uzman Erbaşların Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atanmalarına İlişkin 2000/2 Nolu Tebliğde ‘3269 sayılı Kanuna göre Uzman Erbaş kadrolarında istihdam edilmeleri sebebiyle 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi de dikkate alınarak azami adaylık süresi kadar çalışmış ve kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olmak kaydıyla Uzman Erbaşların, 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinde belirtilen sürelere tabi olmaksızın yürürlükteki Başbakanlık genelgeleri çerçevesinde açıktan atama izni alınması suretiyle aynı Kanunun 92 nci maddesine göre koruma ve güvenlik görevlisi kadroları ile kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara atanmaları hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunmaktadır. denilmektedir.
Dolayısıyla benim yorumum mutlaka ünvan değişikliği sınavına girmeniz gerektiğidir.
Re: İşçilikte kazanılan ünvanlar memur olunca devam eder mi
teşekkürler arkadaşlar meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum
kazanılan hak ve ünvanlar
iyi çalışmalar.işçi elektrik teknisyeni olarak görev yapan bir kişi memur olunca teknisyenlik ünvanını elde etmek için sınava girmesi gereklimidir.Eğer gerekli ise hangi kanun ve görüşe istinaden hareket edilmelidir.cevaplarsanız çok memnun olurum.
Re: kazanılan hak ve ünvanlar
Konuyu bir daha açınca farklı bir cevap mı gelecek???