Almanya'da Evlilik ve Boşanma
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin bosanmasinin Türkiyede gerceklesip gerceklesemeyecegidir? Türk vatandasi Türkiyeye temelli geri dönüp Almanyadaki esi icin bosanma davasi acabilir mi? Yoksa esler Almanyada evlendikleri icin kesinlikle Almanyada mi bosanmalidirlar? Simdiden tesekkur ederim, saygilarimla, iyi günler.
Alman vatandaşından boşanma
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin bosanmasi ile ilgilidir. Bu iki kisinin en kisa surede ve en kolay sekilde hangi ulkede, hangi kanunlara gore ayrilmasi mumkundur? (Turk esin Almanyada surekli oturumu yoktur ve ayrica 6 ay kadar Almanyadan uzak kalmasi durumunda Almanyadaki butun haklarini kaybetmektedir). Yani sorum "Almanyada bosanma", "her kisinin Turkiyeye gelmesi ve orada bosanmalari" ve "Turk esin Turkiyeye geri donup oradan Almanyadaki esine bosanma davasi acmasi" gibi? Cevabiniz icin simdiden cok tesekkur ederim, iyi gunler.
Re: Alman vatandaşından boşanma
İkiniz de bunun en çabuk şekilde olmasını istiyorsanız Türkiye'de "anlaşmalı boşanma" davası açmalısınız. İkiniz de davada bulunup anlaştığınız şekilde isteğinizi beyan ederseniz tek celsede boşanacaksınızdır. Yardım alacağınız avukatlar bu konuda sizlere daha detaylı bilgi vereceklerdir. Ardından yapılması gereken sadece Türkiye'de alınan boşanma kararının Almanya'da tanıma işinin yapılmasıdır...
Almanyada evlilik ve bosanma ile ilgili
Merhaba iyi günler,
Almanyada evlenen bir Alman vatandasi bir bayan ile bir Türk vatandasi erkek, Almanyada bosandigi zaman Türk vatandasinin bu durumu Türkiyeye gidip tekrar bir de Türkiyede avukat tutarak bosanmasi gerekiyormus. Ancak Türkiyede bosandiklari zaman ise Alman makamlari kendilerine teslim edilen bosanma belgesini kabul edip bosanmalarini dogrudan avukatsiz onayliyormus diye duymustum. Dolayisiyla Almanyada bosanmak isteyen ciftler, hem Türkiyedeki bir avukat icin hem de Almanyadaki avukat icin para ödemeleri gerekmekte ve böylece maliyet iki katina cikmaktadir. Ayrica Alman es muhtemelen Almanyada bosandigi zaman Turkiyede tekrar bosanmayi istemeyecek ve bunun parasini da Turk vatandasinin odemesi gerekecektir ve boylece maliyet 3 katina cikacaktir. Benim sorum bu yazdigimin dogru mudur? Sizin bu konudaki yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
Almanya ya da Türkiyede bosanma
Merhaba iyi günler,
Almanyada evlenen bir Alman vatandasi bir bayan ile bir Türk vatandasi erkek, Almanyada bosandigi zaman Türk vatandasinin bu durumu Türkiyeye gidip tekrar bir de Türkiyede avukat tutarak bosanmasi gerekiyormus. Ancak Türkiyede bosandiklari zaman ise Alman makamlari kendilerine teslim edilen bosanma belgesini kabul edip bosanmalarini dogrudan avukatsiz onayliyormus diye duymustum. Dolayisiyla Almanyada bosanmak isteyen ciftler, hem Türkiyedeki bir avukat icin hem de Almanyadaki avukat icin para ödemeleri gerekmekte ve böylece maliyet iki katina cikmaktadir. Ayrica Alman es muhtemelen Almanyada bosandigi zaman Turkiyede tekrar bosanmayi istemeyecek ve bunun parasini da Turk vatandasinin odemesi gerekecektir ve boylece maliyet 3 katina cikacaktir. Benim sorum bu yazdigimin dogru mudur? Sizin bu konudaki yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
Almanya Kanunlariyla ilgili
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin evlenmesi ile ilgilidir. Evlenme esnasinda ve evlenme basvurusu esnasinda bayanin soyadiyla ilgili oldugu soylenen "Alman kanunlarina" gore diye bir secim, isaretleme yapildi. Buna gore Alman bayan Türk esinin soyadini aliyor ama bosanma esnasinda istenildiginde kendi kizlik soyadina tekrar, hemen bosanma olmadan gecebiliyor denildi. Ancak orada "Türk kanunlarina" göre secimi yapilsaydi bosanma gerceklesene kadar Alman es Turk kocasinin soyadini almak zorunda kalacakmis diye bir sey ogrendik. Acaba boyle bir sey var mi? Ayrica Alman kanunlarina göre diye sorulan bu soru ayrica bosanma esnasinda Alman kanunlarina gore bosanmaya zorunlu kilar mi? Eslerin ya da sadece Turk esin Turkiyede ayrilma davasi acmasina engel olur mu? Turk es Almanyadan Turkiyeye temelli donup Turkiyede bosanma davasi acmasi durumunda ve Almanyada oturumunun bitecek olmasi durumundan dolayi herhangi bir sebeple bosanma esnasinda ve sonrasinda Almanyaya gitmek zorunda kalir mi? Simdiden cok tessekkur ederim, iyi calismalar.
Re: Almanya Kanunlariyla ilgili
Aynı soru için forum kurallarını ihlal ederek art arda başlıklar açıyorsunuz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=44047
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=44394
Editörler yazdığınız 5 mesajı aynı başlık altında toplamışlar. Ama hızınıza yetişemiyor. Bu şekilde davranarak cevap alma şansınızı düşürüyorsunuz.