İstifa ve ihbar tazminatı
Merhaba,
4 yıldır özel bir şirkette yazılımcı olarak çalışmaktayım.
Başka bir firmayla anlaştım ve 01.09.2008 tarihinde yöneticilerimle konuşup istifa ettiğimi söyledim.
8 haftalık bir yasal sürem var. Ancak karşı taraf bu kadar bekleyemeceği için ben ihbar tazminatımı ödeyip ayrılmak istiyorum. Ayrıca son 3 ay içerisinde 3 kişi çalıştığımız projede tek kişi kaldım bende ayrılırsam şuan projeyi benden başka bilen yok. ama çalışan başka yazılımcı arkadaşlar var onlara devir yapabilirim.
Genel müdürümüz benim için kilit adamsın diyerek istersem seni 2ay değil 3,4 ay dahi burda tutabilirim tarzı laflar etti. Buna hakkı var mıdır?
1ay gibir bir süre çalışıp işlerimi devredip karşı tarafa geçsem işverenim arkamdan şu kadarlık zarara uğradım gibi bir tazminat davası açabilir mi? yada ihbar tazminatı ödemek istememe rağmen bunu kabul etmeyip gelip çalışacaksın diyebilr mi?
Ayrıca maaşlarımız SSK da eksik görünmekte.
Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
Re: istifa ve ihbar tazminatı - Acil!
işverene iş sözleşmesini ihbar önelleri yani 8 hafta süreye uyulmaksızın iş sözleşmesini feshettiğini yazılı olarak bildirmelisin bu işlemi noter kanalıyla yapman gerekiyor.Dava süreci olsa dahi sen 8 ahaftalık süreyi tazminat olarak ödemişsin geri kalan maaşını elden yada banka hesabına havale isteyebilirsin.Seni zorla işyerinde tutamaz.
Re: İstifa ve ihbar tazminatı
Buna ek olarak şunu unutmamalı:
7 hafta 4 gün çalışıp ayrılsanız bile 8 haftalık ihbar tazminatı ödersiniz.
Ama çalıştığınız sürece maaşınızı alırsınız.
ihbar tazminatının dışında beni zarara uğrattın gibi bir tazminat davası açabilir mi bunu biraz açarsanız sevinirim
peki dava sonucuna göre ödeyeceğim tazminat tutarı ne kadardır? 3 maaş karşılığı mıdır? kötü niyet tazminatı olarak mı adlandırılır?
Gördüğü (ıspatlayabileceği) sizden kaynaklanan zarar kadar.
peki dava sonucuna göre ödeyeceğim tazminat ne kadardır? 3maaş karşılığı diye bir şey duydum kötü niyet tazminatı olarak, bu şekilde mi değerlendirilir? veya zarar neye göre nasıl belirlenir?