Silahla Yağma, Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, gece vakti yağma
Herkeze iyi çalışmalar diliyorum.
Benim başımdan 2006 yılında silahlı gasp geçti ve suclular yakalandı "Silahlı Yağma, Başkasına Ait Banka ve Kredi Kartının izinsiz kullanılması süretiyle yarar sağlama. cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandılar.
Tabi bu olaylar olduğunda mahkeme süresine kadar davadan caydırılmaya çalışıldım hatta mahkeme huzurunda ölüm le tehdit edildim.
savcıyla görüşmemde bi kere mahkemeye çıkıp ifadeni verdikten sonra birdaha mahkemeye gelmene gerek yok demişti. Şimdi bana bir mahkeme kağıdı geldi (çağrı kağıdı) bu olaya karışan iki sanığın adı yazıyor ve tebliğin ve davanın mevzuu olarakta: Silahlı Yağma, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, gece vakti yağma. olarak yazılmış. Bu adamlar bana gelen mahkeme kağıtlarında suçlarından dolayı ceza almışlardı simdi böyle bir dava daha geldi.
Benim simdi sorum ben bu davaya gitmezsem bu adamlar serbest kalırmı?
Tanık olarak gitmesen bana ne gibi yaptırım uygulanır?
Re: Silahla Yağma, Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, gece vakti yağma
Sayın vahsigen;
daha önce aynı davadan ceza almış olduklarına göre muhtemelen Yargıtay tarafından temyizde dosya bozulmuş olup yeniden yargılama yapılacaktır.
Siz müşteki olarak gitmezseniz de onlar serbest kalmayacaktır.Ancak tanık olarak çağrıldıysanız mutlaka gitmelisiniz.
Re: Silahla Yağma, Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, gece vakti yağma
5271 sayılı CEZA MUHAKEMESİ KANUNU
Çağrıya uymayan tanıklar
MADDE 44. - (1) Usulüne uygun olarak çağrılıp da mazeretini bildirmeksizin gelmeyen tanıklar zorla getirilir ve gelmemelerinin sebep olduğu giderler takdir edilerek, kamu alacaklarının tahsili usulüne göre ödettirilir. Zorla getirilen tanık evvelce gelmemesini haklı gösterecek sebepleri sonradan bildirirse aleyhine hükmedilen giderler kaldırılır.
İlginiz için Çok teşekkür ederim.
sizlere eğer kusara bakmazsanız bir soru daha soracağım.
mazeret bildirimini nasıl ve ne zaman yapmam gerekiyor.