Tazminat Davası açmak istiyorum
Arkadaşlar ben jandarma ile alakalı bir konuda bu kuruma tazminat davası açmak istiyorum.Yardımcı olursanız minnettar olurum.
1. Tazminat Davası açabilmem için nereye başvurmam gerekiyor.?
2. Jandarma iç işlerine bağlı olduğu için iç işleri bakanlığınamı açmam gerekiyor davayı ?
3.) Davayı sivilmi askeri mahkemelerdemi açmam gerekiyor. ?
4.) Hiç param yok tazminat davası için ödemem gereken nedir ?
Cevap verirseniz Sevinirim.
Saygılarımla
Re: Tazminat Davası açmak istiyorum
Alıntı:
sinanTR rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben jandarma ile alakalı bir konuda bu kuruma tazminat davası açmak istiyorum.Yardımcı olursanız minnettar olurum.
1. Tazminat Davası açabilmem için nereye başvurmam gerekiyor.?
2. Jandarma iç işlerine bağlı olduğu için iç işleri bakanlığınamı açmam gerekiyor davayı ?
3.) Davayı sivilmi askeri mahkemelerdemi açmam gerekiyor. ?
4.) Hiç param yok tazminat davası için ödemem gereken nedir ?
Cevap verirseniz Sevinirim.
Saygılarımla
Tazminat davası değil tam yargı davası açmanız gerekli...Uyuşmazlık konusu kararın size tebliğinden itibaren 60 gün içinde davayı açabilirsiniz..Asker kişileri ilgilendiren ve askeri hizmete ilişkin konularda askeri idare mahkemelerine başvuralacağını kabul edersek sizin tam yargı davası açmak istediğiniz jandarma komutanlığının bulunduğu yerdeki yetkili idare mahkemesinde dava açmanız gerekir..İçişleri bakanlığı değil jandarma davalıdır..Çünkü konusu kişisel hakkınızı ihlal eden kurum idari eylem ve işlemi yapan kurumdur...Davalı odur...
Sn Budakoğlu anladığım şu !
Tam yargı davası açıyorum ve daha sonrasında tazminat konunun Bir kolluk kuvveti ile alakası olması nedeni ile bir çok avukat konuya girmek istemiyor onu içindirki buradan araştırma gereği duyuyorum
SAygılarımla ..
Öncelikle konu yanlış başlık altında açılmış.
İlgili dava konusunun hangi yargılama usulüne tabi olacağını ancak ve ancak sizin dava konusunu tam ve net bir şekilde açıklamanız ile belirlenecektir. dava konusu -sizce haksız- işlemin ne olduğunu ifade ettikten sonra anlaşılacaktır. Yukarıda ki anlatımlarınızdan hareketle tam yargı yada iptal davası diyebilmek ne yazıkki mümkün değildir. Kolay gelsin.