İhbar ve Kıdem tazminatının ödenmemesi ve işten ayrılma
14.03.2006 Tarihinde özel bir kargo firmasınn bölge müdürlüğünde yönetici sıfatıyla göreve başladım. 09.08.2008 tarihinde işime son verildi. İşten ayrılma bildirgesi (İAB) ile birlikte İŞKUR'a müracat ettim ve 26 Eylül 08 tarihinde tekrar uğramam söylendi. Asıl konu olan ihbar ve kıdem tazminatım ve hala içerde bulunan Temmuz maaşı ve Ağustos maaşının birkısmını henüz alamadım. Şirket yetkilileri ile yaptığım görüşmelerde herhangi bir tarih verilmiyor. Benden çok önce ayrılan personellere ( evlilik,işten çıkarılma vs. ..) ödenmediğini öğrendim.
Söz konusu Kıdem ve İhbar tazminatı ve içerde bulanan maaşlarım bir an önce tarafıma ödenmesi için ne tür yollara başvurabilirim. Noterden ihtarname ile ilgili bilgi aldım, bir avukattan bilgi almam gerektiğini ne tür bir yazı yazılması gerektiğini bilmedikleri söylediler. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Bölge Müdürlüğünden aldığım bilgi şikayet dilekçesinin, Şirketin merkezinin İstanbulda olduğu için 7-8 ayda sonuçlanacağını söylediler. Bu süre çok uzun değilmi ?
Konu hakkında acil yardımlarınıza ihtiyacım olduğunu bildirir verdiğiniz yanıtlar ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederm.
Saygılarımla.
Re: İhbar ve Kıdem tazminatının ödenmemesi ve işten ayrılma
Re: İhbar ve Kıdem tazminatının ödenmemesi ve işten ayrılma
Daha açıklayıcı bilgi verirmisiniz. İzlemem gereken yollar konusunda en azından.
Saygılar.