Re: Son ayım,kiracıyım yardım edebilir misiniz?
Size gönderilen ihtarı alıp almamanız bir şeyi değiştirmez.
Muhtarda kaydınız olduğu için muhtara yapılmış tebligat size yapılmış olur.
Kira başlangıcınız ne zaman?
Ev sahibi kendisinin, eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edecekse bunun için kira dönemi bitiminden itibaren 1 ay içinde dava açmalıdır.
Kira bitiminden en az 15 gün önce kiracının elinde olacak bir ihtarla dava açma süresini 1 yıla çıkarabilir.
Yani sizin sözleşmeniz 1 eylülde doluyorsa, 1 ekime kadar ihtiyaca dayalı tahliye davası açması mümkündür.
Eğer 15 ağustostan önce elinizde olacak (veya muhtara bırakılmış) bir ihtarla ihtiyacını beyan ettiyse dava açma süresi 1 eylül 2009'a kadar uzar.
Kira sözleşmesinin başlangıcına ve ihtarın muhtara bırakılış zamanına bakın.
Ev sahibi yeni dönemde 1 ay içinde ihtiyaca dayalı tahliye davası açabilir.
Veya yeni dönem başlamadan en az 15 gün önce ihtar muhtara bırakıldıysa tüm yıl boyunca hakkı var.
eve 23 eylülde girdik sözleşmemizin son günü de 23 eylül 2008 oluyor diye düşünüyorum yanlımıyım? ve ihtar bana 02 eylülde getirildi annem almadığı için muhtara aynı gün bırakılmış.
yani dediklerinize göre 1 yıl daha kazanamıyorum doğrumudur, o halde aynı apartmanda iki evi bulunan bu ev sahibi sadece oğlunun keyfine bakarak oğlunu oturtmak için beni 6 ayda çıkartabilir mi? yada ben beklersem mahkeme süresi bana gerekli zamanı kazandırabilir mi?
Ayrıca yeni zamlı kiramı 23 eylülde yatırmalımıyım bankadan, önümde ki süreçle ilgili karşılaşabileceğim olaylar konusunda bilgilendirebilirseniz sevinirim...
Anlattıklarımın tam tersini anlamışsınız.
İhtar 23 eylülden en az 15 gün önce 2 eylülde annenizin almaması üzerine sizin adınıza muhtara tebliğ edilmiş.
Eğer bu ihtar 8 eylülden sonra tebliğ edilseydi ev sahibi 23 eylül-22 ekim arasında ihtiyaca dayalı tahliye davası açabilirdi.
İhtar sayesinde ihtiyaca dayalı tahliye davası açılma süresi 23 eylül 2009'a kadar uzatıldı.
Dolayısıyla her an ihtiyaca dayalı tahliye davası tehdidiyle karşı karşıyasınız.
Davanın aleyhinize sonuçlanacağı ve mahkeme masraflarını da size yükleneceği neredeyse kesin.
Tabii davayı uzatarak biraz zaman kazanabilirsiniz. Veya ev sahibini dava açmaktan vazgeçirebilirsiniz.
Siz yasal artışınızı yaparak oturmaya devam edin.
Ama dava açılırsa er ya da geç tahliye edileceğiniz kesin.