-
Çıkmayan kiracı
Arkadaşlar öncelikle merhaba öğretmenim. öğretmen ismini alamladığıımdan bu ismi aldım :) .
sorum şu...... tayinim yeni çıktığı için 3 hafta önce ev aldım. Evde kiracı vardı alırken çıkarım felan diyodu ama üç hafta geçti hiç bi hareketlilik yok.Yasal yola başvurursan iş daha da uzar diyolar galiba kiracı da bunu bildiği için sallıyor. Ama gerçektende herzaman kiracı madur olmuyor. Göreve başladım ancak hala yerleşemedim. Bu arada kiracının öbür ev sahibine imzaladığı boş tarihli tahliye tahütnamesi de elimde. şimdi ne yapabilirim. lütfen acele cevap
-
Re: çıkmayan kiracı
1. Evi satın alan kişi 1 ay içinde kiracıya yazılı bir ihtarla kendisinin eşinin veya çocuklarının ihtiyacını bildirirse 6 ay sonra tahliye davası açabilir.
2. Ev sahibi kendisinin eşinin veya çocuklarının ihtiyacı varsa kira dönemi sonunda tahliye davası açabilir.
İlk iki yöntem uzun sürecektir.
3. Ev sahibi tahliye taahhütnamesini üzerinde yazılı tahliye tarihi geldiği zaman icraya koyabilir. (Tarih yoksa kendiniz icra dairesine gittiğiniz günden 7 gün öncesinin tarihini atın.) İcra dairesinden ALO POST ile tebligat yapılmasını isteyin, aksi takdirde tebligat haftalar alabilir.
Prosedür hakkında aşağıdaki linkte detaylı bilgi bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=40871
3 sayfayı birlikte okuyun.
-
Re: Çıkmayan kiracı