Önümüzde bir genel seçim olsa kime oy verirsiniz
Printable View
Önümüzde bir genel seçim olsa kime oy verirsiniz
1938' den sonrasının hesabını soracak herhangi birisi seçeneğini seçtim...
"1938'den sonrasının hesabını soracak herhangi birisi" seçeneğinin önde gitmesi bana pek enteresan geldi. "1950'den sonrası" denseydi bana mantıklı gelecekti ama demek ki İsmet İnönü'den de hesap sormak isteyen bu kadar kişi varmış.
Şimdi soyut ve genel şekilde ifade edilen bu liderin kim olduğunu gerçekten merak ediyorum. Bu seçeneği işaretleyenlerin aklında bir isim var mı?
Menderes iktidara geldiği zaman "Devri sabık yaratmayacağız." diyerek İnönü döneminin hesabının sorulmayacağını ifade etmişti. Bunu da enteresan bir not olarak yazayım.
"Sizin lideriniz kim?" sorusuna benim cevabım "hiçbiri" olurdu.
Türkiye'nin sorunu da gerçek anlamda bir liderin olmayışı. Bana gerçek anlamda liderlik özellikleri taşıyan kim var, söyler misiniz?
(Parti genel başkanı olabilirsiniz, ama lider olamazsınız.)
Ama diğer sönük isimlerin arasında Recep Tayyip Erdoğan karizması ve hitabet kabiliyetiyle öne çıkıyor. Şu sıralarda geniş halk kitlelerini harekete geçirebilecek bir ikinci isim yok. İkinci ismin olmayışı, onun rakipsiz oluşu da hepimizi endişelendirmeli, ürkütmeli.
Meşru ve adil bir rekabet ortamı en iyi denetim mekanizmasıdır.
"1938'den sonrasının hesabını soracak herhangi birisi"
seçeneğinin "1938'den sonrasının..." kısmı bence bilinçli ve doğru bir tanımlanma olmuş...
Bununla birlikte bu seçeneğin, yerine getirecek "herhangi birisi" olarak sona erdirilmesi ve üyeleri seçeneklerden birine mahkum etmesi oldukça anlalı diye düşünüyorum...
Çünkü seçeneklerden Deniz BAYKAL dışında hiçbiri o hesabı soracak kadar ne temiz ne de cesurdur...
Ben 'DENİZ BAYKAL' derim...
Ayrıca yakın tarihimiz, özellikle "cadı kazanı" 1940'lı yıllarımız hakkında sanırım bazı üyelerimizin bilgi eksiklikleri olsa gerek...
Kim kimdemden ne adina hesap soruyor anlamadim.Hesap nasil sorulur?Bence önce bunun açıklığa kavuşturulması gerek.
Hesabı millet kendi adına sorar. Kim bizi AB-D ye muhtaç etti. Kim bizi borç sarmalına soktu. Kim kardeşi kardeşe kırdırttı. vs vs vs???????????????
Seçeneklerden hiç birisi bana uymaz.
O seçeneği seçmemin nedeni basit, bu ülkeyi doğru yönetmediler. Hangisinin kalkınma planı vardı? Hata taşları üst üste kondu, sonuç ortada. AKP iyidir kötüdür tartışmayacağım bile ama zavallı, bilgisiz ve çaresiz insanları ona mahkum eden, başka seçenek bırakmayan tüm partiler de bundan sorumludur.
AKP'nin zemini tüm partilerdir...
Benim bu konuda iki taHmınım var
1-RECEP İVEDİK .... Yerli
2- MUPPET SHOW KURBAĞASI KERMİT.... FROM usa
Rakipsizler...