bekar rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle 8 yıllık evliliğimiz sonucunda ayrılmaya karar verdik. Çocuğumuz yok. Kendisi bir avukat aracılığı ile dava açtı bana. Sigortalı olarak çalıştığı halde çalışmadığını beyan ederek, ayrıca babasından kalan kendi üzerine olan mülkten kira getirisi olmasına rağmen tedbir nafakası talep etti. Mahkeme 750 ytl tedbir nafakası bağladı. Ödeyemedim. İcraya verdiler. 7 gün içerisinde ödemem gerekiyordu. Mümkün değildi. Ayrıca dava sürdüğü sürece ödemem gerekiyordu. Maddi imkanları çok iyi olduğu için tüm imkanlarını seferber etmişlerdi. Ben emekli bir ailenin çocuğuyum. Evliliğimden kalan borçlardan dolayı avukat bile tutamadım. İyice köşeye sıkıştırdılar beni. Protokol yaparak ortak malımız olan arabanın tamamını ve borç aldığım 2 adet 10'ar bin YTL lik çek vermek zorunda kaldım. Mayıs 2008 içerisinde bu doğrultuda mahkeme bizi boşadı.
Size sormak istediğim, beni zor durumda bırakmak için mahkemeye yalan beyanda bulundular ve bunu başardılar. Lütfen bana bundan sonra ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz.