İhbarcılara ikramiye verilmesinin yasal dayanağını 1905 sayılı yasa
ayrıldığım firmayı vergi kaçırıyor diye maliyenin denetim ve koordinasyon müdürlüğüne yazılı olarak şikayet ettim. Firmanın müşterilerilerine malzemeleri faturasız bir şekilde mali değeri olmayan beyaz sürekli form kağıtlarına 2 süret olarak malın cinsi fiyatı miktarı ve firma adı yazılı olarak malzeme tesliminde imzalatılarak bir süreti müşteride kalmak suretiyle teslimatlar yapılıyordu. Bu yapılan imzalı form kağıtlarının bir kısmının fotokopilerini çekip şikayet dilekçeme ekledim ve ihbar ikramiyesi istiyorum diye belirttim.
1. şikayet dilekçemi verdikten sonra maliye nasıl bir yol izliyor?
2. işyeri müfettişlerce basılıyormu?
3. İhbar ettiğim şirkete maliye ne kadar ceza verebilir? bu nasıl belirleniyor ceza miktarı?
4. sadece şikayet ettiğim firmayamı ceza kesilir yoksa malzemeleri alan teslim tutanaklarında adı geçen firmalarada ceza kesilirmi?
acil cevap yazarsanız çok sevinirim. herkeze teşekkürler.saygılarımla
Re: İhbarcılara ikramiye verilmesinin yasal dayanağını 1905 sayılı yasa
Alıntı:
ozgeli88 rumuzlu üyeden alıntı
ayrıldığım firmayı vergi kaçırıyor diye maliyenin denetim ve koordinasyon müdürlüğüne yazılı olarak şikayet ettim. Firmanın müşterilerilerine malzemeleri faturasız bir şekilde mali değeri olmayan beyaz sürekli form kağıtlarına 2 süret olarak malın cinsi fiyatı miktarı ve firma adı yazılı olarak malzeme tesliminde imzalatılarak bir süreti müşteride kalmak suretiyle teslimatlar yapılıyordu. Bu yapılan imzalı form kağıtlarının bir kısmının fotokopilerini çekip şikayet dilekçeme ekledim ve ihbar ikramiyesi istiyorum diye belirttim.
1. şikayet dilekçemi verdikten sonra maliye nasıl bir yol izliyor?
2. işyeri müfettişlerce basılıyormu?
3. İhbar ettiğim şirkete maliye ne kadar ceza verebilir? bu nasıl belirleniyor ceza miktarı?
4. sadece şikayet ettiğim firmayamı ceza kesilir yoksa malzemeleri alan teslim tutanaklarında adı geçen firmalarada ceza kesilirmi?
acil cevap yazarsanız çok sevinirim. herkeze teşekkürler.saygılarımla
Şikayet dilekçesine istinaden ilgili adreste özel yetki belgeli yoklama memurlarınca yerinde bir denetim yapılıp ilgili firmanın gerçekten ihbarcının verdiği adreste bu işi yapıp yapmadığı tespit edilir.Daha sonra gayriresmi belge olarak adlandırdığımız beyaz sürekli form kağıtlarının ne kadarlık bir vergi kaybına yolaçtığı tespit edilmeye çalışılır.Yani ceza miktarını şu anda bilemezsiniz.Sadece şikayet ettiğiniz firma değil o firmanın alış-veriş yaptığı tüm firmalar incelenir ve eksikleri versa onlara da cezai işlem uygulanır.