Fazla mesai yapmayı istememek şirketi zarara uğratmak mıdır?
ben özel bir şirkette çalışıyorumbiz günde 12 saat çalışıyoruz ayda iki kere 24 saat çalışıyoruz itiraz ettigimiz zaman işine gelmeyen gider diyorlar çıkışımızı vermeyip kendi isteginizle bırakın diyorlar bu gibi durumlarda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum lütfen cevap yazın aylık fazla mesai miz ayına göre bazen toplam 168 saati buluyor haftanın ilk 4 günü normal mesai cuma cumartesi pazar mesai olarak gözüküyor vardiyalı oldugumuz için vardiya degişimlerinde 24 saat çalışıyorum 24 sat çalıştıktan sonra 12 saat dinlenmenin ardından tekrar iş başı yapıyorum yasal haklarım nedir iş kazası geçirdim vukaatlı vizite kağıdında çalışma saati 8 saat görünüyordu
Re: Fazla mesai konusunda bilgi
arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu
Re: Fazla mesai konusunda bilgi
Alıntı:
king_wolf_19801 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu
Kimseyi cevap vermeye zorlayamacağınız kuralını görmediniz sanırım... Lütfen avukatınıza danışınız.
Şirketi Zarara Uğratmaktan Tazminatsız Çıkış
bir şirkette çalışıyorum ve her gün 12 saat çalışıyoruz haftada 45 saat 4 günde doluyor ve mesai kalmak istemedigimiz zaman tutanak tutup şirketi zarara ugratmaktan tazminatsız çıkış vermekle tehdit ediyorlar böyle bir hakları varmı senelik 270 saat olan fazla mesei süresinide zaten 2 ayda dolduruyoruz aylık ortalama mesaimiz 120 saati buluyor
Re: Fazla mesai yapmak istememek şirketi zarara uğratmakmıdır?
İlginç bir konu.
Çalışma saati haftalık toplam 45 saati geçmemeli diye biliyorum. İşveren ya bunu bilmiyor ya da görmezlikten geliyor. Büyük şirketler bu gibi durumlarda yani devamlı fazla mesai yapılan bir yerde eleman alımı yoluna giderler.
Re: Fazla mesai yapmak istememek şirketi zarara uğratmak mıdır?
Alıntı:
ben özel bir şirkette çalışıyorumbiz günde 12 saat çalışıyoruz ayda iki kere 24 saat çalışıyoruz itiraz ettigimiz zaman işine gelmeyen gider diyorlar çıkışımızı vermeyip kendi isteginizle bırakın diyorlar bu gibi durumlarda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum lütfen cevap yazın aylık fazla mesai miz ayına göre bazen toplam 168 saati buluyor haftanın ilk 4 günü normal mesai cuma cumartesi pazar mesai olarak gözüküyor vardiyalı oldugumuz için vardiya degişimlerinde 24 saat çalışıyorum 24 sat çalıştıktan sonra 12 saat dinlenmenin ardından tekrar iş başı yapıyorum yasal haklarım nedir iş kazası geçirdim vukaatlı vizite kağıdında çalışma saati 8 saat görünüyordu
Size iki sorum olacak?
Hafta tatili yapıyor musunuz? Yapıyorsanız kaç gün?
Vizite kağıdında gördüğünüz çalışma saati kavramını biraz açar mısınız?
vizite kagıdında çalışma saatleri 8 saat gözüküyor
yani ben kaza geçirdim aldıgım vizite kagıdı vukaatlı oluyor o zaman ben kaza geçirdiğimde saat gece3dü vizite kağıdında vardiye saati 11/7 gözüküyordu
Alıntı:
yani ben kaza geçirdim aldıgım vizite kagıdı vukaatlı oluyor o zaman ben kaza geçirdiğimde saat gece3dü vizite kağıdında vardiye saati 11/7 gözüküyordu
Eğer günde 12 saat çalışıyorsanız 4 gün çalışıp 2 gün hafta tatili yapıyor olmanız gerek. Ancak kesin bir şey söyleyebilmem için son bordronuzdaki verileri tam olarak yazmanız gerekmektedir. İstediğim veriler şunlar:
Normal çalışma günü ve saati
Hafta tatili günü ve saati
Fazla Mesai 1 saati
Fazla mesai 3 saati
Mazeret izin gün ve saati
İstirahat gün ve saati