Duruşma çağrısında bahsedilen delillerin içeriğini nereden nasıl öğrenebilirim?
ileride bir duruşmam var, duruşma çağrısı kağıdında bahsedilen delillerin içeriğini nasıl ve nereden öğrenebilirim. Kendi başıma gitsem bu delillerin içeriğini gösterirler mi?
Re: Duruşma çağrısında bahsedilen delillerin içeriğini nereden nasıl öğrenebilirim?
Gizlilik kararı alınmamışsa Mahkemeye gidip dosya nosunu söyleyip tensibe bakın, gösterirler.
Re: Duruşma çağrısında bahsedilen delillerin içeriğini nereden nasıl öğrenebilirim?
Ayrıca size iddianame tebliğ edilmiştir, oradan da deliller hakkında bir kanaate varabilirsiniz.
Peki bunların bir fotokopisini isteme yetkim var mı?
Alıntı:
xoxa rumuzlu üyeden alıntı
Peki bunların bir fotokopisini isteme yetkim var mı?
Evet. Gerekirse hakime bir dilekçe yazarak dosyadan fotokopi istiyorum deyin, verirler. Sonuçta sanıksınız, neyle suçlandığınızı, delillerin ne olduğunu bilmeniz ve kendinizi savunmanız sizin hakkınız.
işler dahada karıştı şimdi delillerin fotokopilerini alabilmek için benim duruşmama bakacak hakimimi bulmam lazım, ben dava numarasıyla oraya gitsem delillerin fotokopilerini bana vermeleri bu kadar zormu, git mahkemeden izin almı diyecekler bana şimdi
Alıntı:
ileride bir duruşmam var, duruşma çağrısı kağıdında bahsedilen delillerin içeriğini nasıl ve nereden öğrenebilirim. Kendi başıma gitsem bu delillerin içeriğini gösterirler mi?
Kendinize bir avukat tutun.Avukat öğrenip size içeriği anlatır.
Alıntı:
işler dahada karıştı şimdi delillerin fotokopilerini alabilmek için benim duruşmama bakacak hakimimi bulmam lazım, ben dava numarasıyla oraya gitsem delillerin fotokopilerini bana vermeleri bu kadar zormu, git mahkemeden izin almı diyecekler bana şimdi
Kendinizi bir avukat ile temsil etmeniz bu açıdan önemli avukatınız gidip dosyanın bir örneğini kendisine alıp sizi de gerekli şekilde bilgilendirecektir.