Öğrenciliğim devam ettiği halde yetim aylığım kesilmiş
Ssk emeklisi babamı 2007 haziran ayında kaybettim ve 2007'de üniversiteye başladım. Öğrenci belgesini ve gerekli evrakları Ankara'ya yollayarak bağlanmıştı aylığım. Aylıklarımı sürekli 3 ayda bir yada 4 ayda bir alıyordum ve bulunduğumuz tarihten 1 hafta önce aylığımı çekeceğim diye gittiğimde maaşımın kesildiğini gördüm. Yaklaşık 5 aydır aylığımı almamıştım. Anladığım kadarıyla haziran ayında kesilmiş. Tekrar öğrenci belgesi ve gerekli evrakları Ankara'ya yolladım bekliyorum.Sorum şu olacak; çekmediğim 5 aylık parayı alabilecekmiyim? Yoksa çekmediğim paranın üstüne su mu içeceğim.Şimdiden teşekkür ediyorum.1987 doğumluyum.
Re: Öğrenciliğim devam ettiği halde yetim aylığım kesilmiş
Alıntı:
enihat rumuzlu üyeden alıntı
ssk emeklisi babamı 2007 haziran ayında kaybettim ve 2007 de üniversiteye basladım.öğrenci belgesiyle bağlanmıştı aylık.aylıklarımı surekli 3 ayda bir yada 4 ayda bir alıyordum.ve bulundugumuz tarihten 1 hafta önce aylıgımı cekecegim diye gittigimde maasımın kesildigini gördüm.yaklasık 5 aydır aylıgımı almamıstım.anladıgım kadarıyla haziranda kesilmiş.tekrar öğreni belgesi ve gerekli evrakları ankaraya yolladım bekliyorum.sorum şu çekmediğim 5 aylık parayı alabilecekmiyim?yoksa cekmediğim parayanın üstüne su mu iceceğim.şimdiden teşekkür ediyorum.1987 doğumluyum.
Normal olarak yetim aylığı ile okuyan erkek çocuklar için üniversite okuyorsa 25 yaşına kadar ortaöğretim ,lisede ise 20 yaşına kadar devam eder...Ödenmeyen dönemleri de talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Fatih Budakoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Normal olarak yetim aylığı ile okuyan erkek çocuklar için üniversite okuyorsa 25 yaşına kadar ortaöğretim ,lisede ise 20 yaşına kadar devam eder...Ödenmeyen dönemleri de talep edebilirsiniz.
ben belgelerimi yolalyarak ödenmeyenleride talep etmiş oluyor muyum?
Evet,olursunuz.Ödenmezse; ödenmediğini kuruma hatırlatınız.Üniversite öğrencisi birinin Türkçe'si böyle mi olmalı?
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Evet,olursunuz.Ödenmezse; ödenmediğini kuruma hatırlatınız.Üniversite öğrencisi birinin Türkçe'si böyle mi olmalı?
İyi günler...
Haklısınız aceleyle yazmıştım düzeltmeleri yaptım. Kuruma ödenmediğini hatırlatmam için ne yapmam gerek? Kayseri SSK binasına gittiğimde herkesin dediği sadece Ankara'ya evrakları yollayıp beklemem gerektiği.
İyi günler.Belgelerimi yaklaşık 20 gün önce ulaşmasına rağmen hala bir gelişme yok.Ankara'ya telefon açtım ama ekimde yanıt geleceğini söyledi neden ekim bekleniyor anlamış değilim.Yaklaşık mayıs(dahil) ayından beri maaşımı almadım.Beklemekten başka çağre yok mu?Neden bu kadar yavaş işliyor.
Bir başka sorumda: Maaşım Hazirandan sonra kesilmiş.Hazirandan önce 2 aylık maaşımıda çekmemiştim.Kuruma bunu söylediğimde ödenip ödenmeyeceğini telefondaki bayan buna emin bir cevap veremedi.Kuruma bu bahsettiğim zaman dilimindeki maaşımı almadığımı nası hatırlatacağım?