Babamın kütüğünden düşmem mümkün mü?
özel sebeplerden dolayı 2 yıldır babamla görüşmüyorum ve 2 yıl sonra aramızda geçen tatsız konular yüzünden babamın soyadını taşımak ve kütüğünde olmak istemiyorum.
bunu yapmamın bir yolu varmı?
Re: Babamın kütüğünden düşmem mümkün mü?
Bayan iseniz,hemen evlenirsiniz ve kocanızın kütüğüne geçersiniz.Erkekseniz;yarın kendinizi öldürseniz bile çıkamazsınız.Sadece;aile kütüğünde adınızın karşısında,"Kapalı kayıt" yazar,o kadar...
Bazı problemler yaşadığınız belli oluyor.Bu kadar büyütmeye değer mi?
İyi günler...
değmese böyle birşeye kalkışmazdım..pekı o kapalı kayıt nasıl yazabilir..
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Ölümle ve evlenme ile.
Bayan evlenince erkeğin kütüğüne geçiyor. Erkek evlendiği eşinin kütüğüne geçebiliyormu böyle bir seçenek varmı.
Teşekkürler
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Ölümle ve evlenme ile.
Vatandaşlıktan çıkıldığı zaman da kapalı kayıt olarak geçmiyor mu?
mükemmel...ben de benzer sorunlar yaşıyorum....babam ve iki erkek kardeşim müşterek bir basit aile şirketi çalıştırıyorlar...büyük ağbim ve babam şirketten emekli olup ayrılarak ,şirketi küçük ağabeyime bıraktılar...ağabeyimler 40 yıl şirketin tüm gelirlerini kendi hesaplarına geçirdiler...aldıkları gayrimenkulleri de üzerlerine geçirdiler...babamın evlerinde ücretsiz olarak kaldıkları gibi babamın üzerine olan gayrimenkulleri de üzerlerine geçirmiş olabileceklerini zannediyorum.ailemle görüşmüyorum.mesela bir evin kirasını aldıklarını biliyorum.babamın emekli maaşına da el koymuş durumdalar...sorum şu.ben babama ait olan bu şirketin küçük kardeşime devredilmesinden hak mahrumiyetime uğradığımı düşünüyorum.bunun dava edilecek bir durumu yok mu.babam 85 yaşında...öldükten sonra benim bir kanuni hakkım olur mu...yoksa bunları ben mi halledeyim....
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Bayan evlenince erkeğin kütüğüne geçiyor. Erkek evlendiği eşinin kütüğüne geçebiliyormu böyle bir seçenek varmı.
Teşekkürler
Böyle bir seçenek yok.
Alıntı:
suleyman22 rumuzlu üyeden alıntı
mükemmel...ben de benzer sorunlar yaşıyorum....babam ve iki erkek kardeşim müşterek bir basit aile şirketi çalıştırıyorlar...büyük ağbim ve babam şirketten emekli olup ayrılarak ,şirketi küçük ağabeyime bıraktılar...ağabeyimler 40 yıl şirketin tüm gelirlerini kendi hesaplarına geçirdiler...aldıkları gayrimenkulleri de üzerlerine geçirdiler...babamın evlerinde ücretsiz olarak kaldıkları gibi babamın üzerine olan gayrimenkulleri de üzerlerine geçirmiş olabileceklerini zannediyorum.ailemle görüşmüyorum.mesela bir evin kirasını aldıklarını biliyorum.babamın emekli maaşına da el koymuş durumdalar...sorum şu.ben babama ait olan bu şirketin küçük kardeşime devredilmesinden hak mahrumiyetime uğradığımı düşünüyorum.bunun dava edilecek bir durumu yok mu.babam 85 yaşında...öldükten sonra benim bir kanuni hakkım olur mu...yoksa bunları ben mi halledeyim....
Babanızın vefatından sonra mirasçı olduğunuzda muvazaa davası açabilirsiniz.
Detayları karışıktır, bir avukatla takip edip iddialarınızı ispatlamalısınız.