Bulundurma ruhsatlı silahı izinsiz taşımak
öncelik ile bu sitede emegi geçen herkese teşekkur etmek istiyorum.
çok yardımcı bir site olmuş.elinize sağlık.
30/08/2008 tarihinde başıma gelen bir olay ile ilgili yardımçı olmanızı rica edecegim.
bu tarihte aracım ile bir sakagın kenarında durdum.aracım çalışır vaziyette idi.kapıları bile acık farlarım yanıyordu.
binanın üst katından birileri hemen bağırmaya başladılar al arabanı oradan diye.
bende durmayacagımı söyledim birde baktım yanımda üç kişi var birisi belinde silah varmış gibi eli belinde tabi malum küfürler edildi ve itilip kakılmaya başlandım.adamın eli belinde oldugu için aklıma ilk gelen bıcak yada silah oldu.benim bulundurma ruhsatlı silahım da aracımda idi ufak bir sorunu vardı yeni tamirden almıştım.ama içerinde mermi yada şarjör yoktu.çünki tamire götürmüştüm.silahı elime alınca beni dövme hırları kabardı daha fazla dövdüler.polis geldi beni aldılar.bu gün savcıya ifade verdim.savcı mahkemeye cıkacagımı söyledi.(daha önce herhangi bir suçum yada olaya karışmışlıgım yok.)
bu durmdan dolayı nasıl bir ceza alabilirim,sihamı ve ruhsatımı geri alabilirmiyim.
ilgilenlere şimdiden teşekkur ederim.
Re: Bulundurma ruhsatlı silahı izinsiz taşımak
Alıntı:
ser_as rumuzlu üyeden alıntı
öncelik ile bu sitede emegi geçen herkese teşekkur etmek istiyorum.
çok yardımcı bir site olmuş.elinize sağlık.
30/08/2008 tarihinde başıma gelen bir olay ile ilgili yardımçı olmanızı rica edecegim.
bu tarihte aracım ile bir sakagın kenarında durdum.aracım çalışır vaziyette idi.kapıları bile acık farlarım yanıyordu.
binanın üst katından birileri hemen bağırmaya başladılar al arabanı oradan diye.
bende durmayacagımı söyledim birde baktım yanımda üç kişi var birisi belinde silah varmış gibi eli belinde tabi malum küfürler edildi ve itilip kakılmaya başlandım.adamın eli belinde oldugu için aklıma ilk gelen bıcak yada silah oldu.benim bulundurma ruhsatlı silahım da aracımda idi ufak bir sorunu vardı yeni tamirden almıştım.ama içerinde mermi yada şarjör yoktu.çünki tamire götürmüştüm.silahı elime alınca beni dövme hırları kabardı daha fazla dövdüler.polis geldi beni aldılar.bu gün savcıya ifade verdim.savcı mahkemeye cıkacagımı söyledi.(daha önce herhangi bir suçum yada olaya karışmışlıgım yok.)
bu durmdan dolayı nasıl bir ceza alabilirim,sihamı ve ruhsatımı geri alabilirmiyim.
ilgilenlere şimdiden teşekkur ederim.
Sırf Bulundurma ruhsatlı silahı,taşımış olsaydınız ilk etapta para cezası hükmedeceklerdi,her nekadar 6136 SKM sucu oluştursada,uygulamada silahı iade edip,para cezası uyguluyorlar,velakin kavga olayı şahısların silahı gördükten sonra demekki silahı sen bu şahıslara cektin,onlarda senin bunu kullanamıyacahını anlayınca seni temelli dövmüşler iyiki biri silahlı olsa allah muhafaza baksen işe. burada olayda kullanman işi biraz karıştırıyor.
Re: Bulundurma ruhsatlı silahı izinsiz taşımak
peki mahkeme de nasıl bir karar çıkabilir ve kendimi savunurken nasıl bir ifade benim aslında sadece kendimi savunduğumu anlatabilir