Duruşma sürecinde geri çekilen şikayet
hukuki.net avukat ve danışmanları
Hakaret nedeniyle adıma verilen şikayetnameyi savcı davaya açtı fakat davacı taraf dava açıldıktan sonra şikayetlerinden vazgeçtiler şimdi kamu davası devam edecek sanırsam peki bu dava düşermi ne olur? herangi bi ceza alırmıyım. reşit değilim.
Lütfen bilgilendirmenizi rica ediyorum
Re: Duruşma sürecinde geri çekilen şikayet
formda baktım ama bununla ilgili bi konu bulamadm en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim
Re: Duruşma sürecinde geri çekilen şikayet
Alıntı:
caresiz80 rumuzlu üyeden alıntı
formda baktım ama bununla ilgili bi konu bulamadm en kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim
İsnadın ispatı
MADDE 127. - (1) İsnat edilen ve suç oluşturan fiilin ispat edilmiş olması hâlinde kişiye ceza verilmez. Bu suç nedeniyle hakaret edilen hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı verilmesi hâlinde, isnat ispatlanmış sayılır. Bunun dışındaki hâllerde isnadın ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.
(2) İspat edilmiş fiilinden söz edilerek kişiye hakaret edilmesi hâlinde, cezaya hükmedilir.
Ceza almazsınız şikayetçi isnatın ispatını şikayetinden vazgeçtiği için engellemiş olur.