Re: Kiraya karşı senet aldım
Verilen bütün cevapları okuduysanız alacağınızı tahsil ve kiracıyı tahliye için icra takibi yapmanız gerekmektedir. Nasıl yapacağınız diğer cevaplarda yazılıdır.
1. Kira miktarı ve artış dışında kira sözleşmesine kiracı aleyhine madde konursa geçersiz olur. (6570 sayılı kanun md. 9)
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Bu yüzden "şu olursa derhal boşaltılacaktır" maddesi geçersizdir.
Aynı şekilde kira sözleşmesiyle birlikte verilen tahliye taahhütnamesi de yargıtay içtihatlarına göre özgür iradeyle verilmediği için geçersiz sayılmaktadır.
2. Senet veya kira alacağını tahsil için icra takibi yapılması gerekir.
3. Kiracıyı hangi hallerde tahliye edebileceğiniz BK md.260 ve 6570 sayılı kanunun 7. maddesinin muhtelif fıkralarında belirtilmiştir.
BK 260 ve 6570 sayılı kanun md.7-e'ye göre kiracının kirasını zamanında ödenmemesi nedeniyle çekilecek ihtarlar tahliye nedenidir.
Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül kiraları için örnek 13 formuyla icra takibi yapın.
30 gün içinde tamamını ödemezse, BK 260 uyarınca derhal,
30 gün içinde tamamını öderse, 6570 sayılı kanun md.7-e uyarınca aynı kira dönemi içinde yapacağınız ikinci haklı ihtardan sonra kira dönemi sonunda
tahliye davası açabilirsiniz.
Sorunumla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.İcra takibi için benim herhangi bir masraf ödemem gerekiyormu? Eğer gerekiyorsa bunun alacağım miktarlamı orantılı yoksa sabir bir masrafı varmı.?İcra takibi başlatabilmem için senetle mi başvurmam gerekiyor yoksa kontrat yeterlimi.?Ayrıca farklı şehirlerden bu işlem gerçekleşebiliyormu yani ben eskişehirden Antalya'da ki kiracı için böyle bir icra takibi başlatabilirmiyim.Ayrıca Örnek 13 formunun linkini koyarsanız sevinirim.Çünkü bulduğum yerde avukata başvurmam gerektiği yazılmış.Bilgilendireceğinizi ümit ederek saygılar sunarım.
Bulunduğunuz şehirdeki icra dairesinden icra takibi başlatabilir,
yapacağınız icra masraflarını da alacağınıza ekleyebilirsiniz.
Şehirler arası normal postayla yapılan tebligatın gitmesi 2 haftadan uzun sürebilir. Bu yüzden şehrinizden ALO POST mümkünse ALO POST ile tebligat işi hızlandırır. (1-2 gün) ALO POST masrafları size aittir.
İcra formlarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
http://www.istanbulbarosu.org.tr/Det...atID=1&ID=1445
Bilgilendirmeniz için size minnettarım.Sizi sıkmayacaksa eğer yanıt alamadığım iki soruyu tekrar sormak istiyorum.Benim elimde günü geçmiş 1.200 ytl'lik senet var.Bunun icra takip masrafı ne kadar tutar.?Ayrıca örnek 13 formunu ben doldurup icra dairesine vericem yoksa müracaat esnasında icradamı dolduruyorlar.Teşekkürler
Alıntı:
serdarium rumuzlu üyeden alıntı
Bilgilendirmeniz için size minnettarım.Sizi sıkmayacaksa eğer yanıt alamadığım iki soruyu tekrar sormak istiyorum.Benim elimde günü geçmiş 1.200 ytl'lik senet var.Bunun icra takip masrafı ne kadar tutar.?Ayrıca örnek 13 formunu ben doldurup icra dairesine vericem yoksa müracaat esnasında icradamı dolduruyorlar.Teşekkürler
Senet için değil kira sözleşmesine dayanarak icra takibi yapın. Senet için yapılan icra takibiyle kiracıyı tahliye edemezsiniz.
Bütün işlemleri siz veya avukatınız yapar. Formun eksiksiz doldurulması, pul ve harç parasının yatırılması dosya alınması vs. siz veya avukatınızın yapacağı iştir. İcra memurları yardımcı olmaz.
İcra masrafı hakkında bilgi vermemişsiniz ve ayrıca benim amacım ill ki kiracıyı çıkartmak değil alacağımı tahsil etmek ve bundan sonra düzenli ödemesini sağlamak.yani ödemediği zaman faiziyle ödeyeceğini anlamasıdır.Sözleşmeyle alacağımın ne kadar olduğunu nasıl anlatacağım.?
Merhaba;
Yarın itibariyle Eskişehir'de ikamet etmeme rağmen Antalya'da ki kiracıma İcra takipi başlatacağım.fakat son öğrendiğim bir bilgiye göre kiracım Yatki İtirazında bulunarak Takipi durdurabilirmiş.gerçekten durdurabilirmi ?Bunun için nasıl bir önlem almalıyım?çok acil yardım ve cevaba ihtiyacım var çünkü yarın (çarşamba) işlemlere başlayacağım.Boşa kürek sallamak istemiyorum ve bilinçli hareket etmek için sizden yardım bekliyorum..