Banka kredisi erken taksit ödemeleri
Mart 2008 tarihinde bir bankadan 60 ay vadeli 15.000 YTL kredi çektim. Kredi ödemelerimi her ay 20 gün önceden ödememe rağmen 1.20 YTL gibi komik bir faiz indirimi yaptılar. Bankaya internet bankacılığı aracılığıyla üç kez yazı yazmama rağmen ilk yazıma karşılık bir defa aradılar ve bana tekrar döneceklerini söylemelerine rağmen hala dönüş yapmadılar. En son 28 AĞUSTOS 2008 tarihinde arayarak erken ödeme için bankayla anlaşma yapmam ve erken ödeme yapacağım zaman bankaya bunu belırtmem ıstendı. Fakat ben her ödemede bunun erken ödeme olduğunu verilen dekontlardada erken odeme ibaresinin bulundugunu belırttim. Daha sonra internetten araştırdığımda
1 Ağustos 2003 tarihli resmi gazete sayı: 25186 Sanayi ve Ticaret Bakanlığından: Tüketici kredisinde erken ödeme indirimi ve kredinin yıllık maliyet oranını hesaplama usul ve esasları hakkında yönetmelik gereği;
Erken ödeme:
Madde 5 – “Tüketici, kredi verene borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi aynı zamanda vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilir. Bu halde kredi veren tüketiciden her hangi bir isim adı altında, ek bir ödemede bulunmasını isteyemez. Erken ödeme miktarı, asgari ödeme miktarının altında olamaz.
Bir veya birden fazla taksitin vadesinden önce ödenmesi:
Madde 6 - vadeden önce ödenecek bir veya birden fazla taksit söz konusu olduğunda, erken ödenen taksit tutarı içinde yer alan anapara tutarı üzerinden akdi faiz oranı ve erken ödenen gün sayısı dikkate alınarak bulunacak faiz, faiz üzerinde hesaplanacak kamusal yükümlülükler toplamı ve komisyon tutarı kadar indirim yapılır. Bu halde faiz indirimi ek 1'de verilen formül doğrultusunda yapılır” ibaresi mevcut olmasına rağmen banka erken ödenen aylık takside faiz indirimi yapmamaktadır.
ibaresi ile karşılaştım. Daha önceki yatırdığım paraların faiz fazlalıklarını nasıl alabılırım.Yardımlarınız için Şimdiden teşekkurler
Re: Banka kredisi erken taksit ödemeleri
Tüketici mahkemesine başvurun.
Re: Banka kredisi erken taksit ödemeleri